akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5062
EURO
34,8299
ALTIN
2.490,55
BIST
9.539,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

TURİZM HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI.. AKÇAKOCA SEZONA HAZIR MI? GEZDİM GÖRDÜM YAZDIM..

TURİZM HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI.. AKÇAKOCA SEZONA HAZIR MI? GEZDİM GÖRDÜM YAZDIM..
25.05.2020 10:24
1.535
A+
A-

 

Yıllardır Akçakoca turizm faaliyetlerinin bir şekilde içinde olup , turizm çıtasının yükseltilmesi için çaba gösteren biri olarak her yönden yaşamımıza çok olumsuz etki eden Korona Virüs salgınının etkilerini giderek  sonlandığı ve yavaş yavaş normalleşmeye girdiğimiz şu günlerde turizm hareketliliği de başladı. Görünen o ki bu yıl tatilcilerin tercihleride önemli ölçüde değişim gösterecek .

Tur acenteleri haziran ayında faaliyetlerine yeniden başlıyor

Yıllarca birlikte çalıştığım tur yöneticileri (çoğunlukla Ankara’da) bu yıl talebin deniz, doğa ve kültüre yönelik günübirlik olacağını ön görüyorlar.

Sezon boyunca Ankara dan hergün yüzlerce tur araçları ülkenin her bölgesine dağılıyor. Bölgemize (Bolu Sakarya Düzce) günlük ortalama 50-60  tur aracı geliyor. Akçakoca’ya ise sadece %10 civarında tur aracı geliyor ki bu rakam  oldukça az. Bunun sebeplerini sahada aktif biri olarak kendimce araştırdım

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız sel felaketinin ardından Akçakoca’da turizm neredeyse durma noktasına geldi. Zaten öncesinde altyapı ve arz sunum açısından kör topal yürüyen turizm faaliyetleri bazı girişimlerle pandemi sonrası fırsata dönüştürebilir diye düşünüyorum.

Belediye Başkanı Sayın Okan Yanmaz ve ekibi alt yapı eksikliklerini büyük bir çaba ile gidermeye çalışıyorlar. Şahsımı en sevindiren , hepimizi utandırdığını sandığım şehrin merkezi noktalarında ki  tuvalet eksikliğini çözümlemesi çok önemli . Umarım çok yakında Akçakoca’nın en önemli ziyaret noktalarından ve yedi yıldır restorasyon  nedeniyle kapalı olan tarihi miras Ceneviz Kalesi de tez zamanda açılır.

İlçemize gelen misafirleri gezdirip güzelliklerini tanıttığımız belli başlı 14 – 15 özel konumda yerlerimiz var. Ancak bu noktaların birçoğunun önemli eksiklikleri olduğunu tespit ettim. Örneğin, Kurugöl Kanyonu  (yılda 1500- 2000 kişi), Fakıllı Mağarası ki Düzce ilimizde en çok ziyaret edilen doğal mağaramız, Koçbaba türbesi ve Tarihi Orhangazi ilk okulumuz ilgiye muhtaç konumdalar. Ayrıca Çayağzı Köyünde Orhangazi camisi Göktepe Köyünde Cumayanı ve türbeler daha özen beklemekte. Atalarımız derki “Kılıçla kuşatılan yerler Maneviyatla yaşatılır ”

Burada yazmadığım diğer değerlerimiz aynı şekilde muhafaza edilmelidir. Gezilecek yerlerin tamamı daha detaylı yön levhaları, haritalarla ve broşürlerle tanıtılmalı , görevli kişilerce profesyonelce anlatılmalıdır.

Not; kurumların dijital ortamda Akçakoca şehir rehberini acilen güncellesi gerekiyor.

İlçemizde konaklamalı turizmi artırmak için ilimiz Düzce ve komşu ilçeler Ereğli, Karasu üçgeni iyi değerlendirilmeli , Karasu Acarlar Longozu, Ereğli Cehennem Ağzı mağaraları ve Düzce Şelaleleri Akçakoca merkez alınarak 2- 3 gün gezginlere iyi vakit sağlayan organizasyonlar yapılabilmeli .

Bunlar benim gördüklerim ve hayallerim hatta benim davam.

“Bütün gerçekler gerçek olmadan önce hayaldir… Cenap Şahabettin”

Haber-Yorum Atilla GÜLDİKEN Turizm Aktivisti