akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3562
EURO
34,7926
ALTIN
2.394,21
BIST
10.254,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ORMANA KIYANLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ORMANA KIYANLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
28.03.2018 17:26
417
A+
A-

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci : ” 5 gün o bölgeyi izlemeye aldık. Kesen buraya gelir biri şey yapar suç üstü yaparız diye bekledik. Bu süre zarfında kimse gelmeyince yasal işlemleri başlattık.”

Akçakoca’nın Altunçay köyünde yaklaşık 8 dönüm ormanlık alanda kaçak kesim yapıldı. Kesilen ağaçlar olduğu yerde bırakıldı.

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, yaptığı açıklamada, Altunçay köyü Ayinli deresi mevkisinde 8 dönüm arazide motorlu testere ile kayın, gürgen kısmen de kestane ağaçlarının izinsiz kesildiğini söyledi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Orman Muhafaza memurlarının gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade eden Ekinci, “Ağaç kesim ihbarı üzerine Orman Muhafaza memurları olay yerine intikal etmiştir. Olayın olduğu gün savcılıkla gerekli görüşmeler yapıldı ve gerekli talimatlar yerine getirildi. 5 gün o bölgeyi izlemeye aldık. Kesen buraya gelir, biri şey yapar, suç üstü yapar yakalarız diye bekledik. Bu süre zarfında kimse gelmeyince yasal işlemleri başlattık. Tespitler yapıldı. Alan olarakta yaklaşık 8 dönümlük bir alandır. Zabıtlar tutuldu” dedi.

8 dönümlük alanda kesim yapan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışmaların başladığını aktaran Ekinci, “Geniş çaplı araştırma yapıyoruz. Bizlere gelen ihbar var ama net değil. Keserken yakalandığı zaman suç oluyor. Yoksa keserken yakalayamazsan bunu ispat etmek zor. Onun için titiz çalışma yürütüyoruz. Zaten kesenler sisli bir havada bu kesimi yapmışlar. Vatandaşlar kesimi duymuşlar ama sis nedeniyle kim olduğunu görememişler ” diye konuştu.

Müdür Ekinci, inşallah suçluların en kısa zamanda yakalanarak gerekli cezai işlemin yapılacağını da aktardı.







ETİKETLER: