akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5112
EURO
34,7947
ALTIN
2.479,06
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

OĞUZHAN SEVİNÇ ; BİZ HAZIRIZ. AKÇAKOCA’DA HAZIR. AKÇAKOCA’YI MARKA KENT YAPMAYA GELİYORUZ.

OĞUZHAN SEVİNÇ ;  BİZ HAZIRIZ. AKÇAKOCA’DA HAZIR. AKÇAKOCA’YI MARKA KENT YAPMAYA GELİYORUZ.
28.03.2018 16:44
671
A+
A-

Akçakoca Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığının İddialı Adayı Sevinç Ticaret CEO’su, Yatırımcı, İşadamı Oğuzhan Sevinç ; 2 Nisan’da Yapılacak Akçakoca Ticaret Ve Sanayi Odası Organ Seçimlerini ” Tek Güvencemiz Olan Akçakoca Halkının Desteğiyle Kazanacağız” dedi

 

 Oluşturdukları güçlü bir kadro ile  İpi göğüsleyeceklerinden emin olduklarını vurgulayan Sevinç, görevi devralır almaz hazır olan projelerini hayata geçirmeye başlayacaklarını vurgulayarak; “Akçakoca’nın sosyal ve ekonomik kalkınmasına doğrudan etki edecek, istihdama yönelik uygulanabilir ve kısa sürede artı sağlayacak önemli projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu yeni projelerle Akçakoca’da iş dünyası hiçbir dönemde görülmemiş bir karlılık elde ederek  yeni bir atılım ve büyüme dönemi yaşayacak” dedi.

Özellikle Akçakoca’nın ekonomik alanda  ufkunu açmaya ,üretim ve istihdam sağlayacak yatırımların kazandırılması ,Akçakoca’nın tanıtım ve ticaret alanında etkin bir rol üstlenmesi bakımından bir fuar merkezine dönüştürülmesi, ulusal ve uluslararası düzlemdeki fuarlara daha etkin katılımı sağlanması, yatırımcı ve işverenin önündeki hukuki ve idari engellerin aşılması için bilgi desteği verilmesinin öncelikleri olduğunu vurgulayan  Oğuzhan  Sevinç, gazetemize yaptığı açıklamada ;

Birinci Önceliğimiz

 İŞ VE İSTİHDAM ALANLARI YARATMAK…

 

ATSO Başkan Adayı Sevinç, ATSO nun  yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek, “Ancak Ticaret Odası’nın asıl işlevi Akçakoca’ya özgü projeler yapmaktır. Bu projelerin oda üyelerinin ekonomik ve sosyal yaşamına ne katkılar sunduğunu ölçmektir.

 

 

KOSGEB eğitimlerinde çok sayıda kişinin sertifika almasına rağmen, iş kuranların da üyelerin de yeterli destek alamadığı için bu işletmelerin kamu kurumlarına borçlu şekilde ortada kaldığını görüyoruz. Bu üzüntü verici bir durum . Öte yandan Akçakoca’nın bir ucundan diğer ucuna bir çok işletmenin satılık olduğunu görüyoruz.

Derdimiz ,İşletme sahiplerini, esnafı, sanayiciyi nasıl kalkındırabiliriz? Daha fazla istihdam ve refah üreten bir konuma nasıl getirebiliriz? Bu konu bizim önceliklerimiz arasında olup  Akçakoca’nın da öncelikleri arasındadır.

Oda yönetimi olarak üyelerimizin gelir düzeylerini arttıracak daha çok kazanmaları için tedbirler geliştirecek çok önemli projeleri yönetim kurulu adayı olan arkadaşlarımızla titiz bir çalışma sonucu hazırladık. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin kamu idarecileri ve merkezi hükümet ile ilişkilerinin mutlaka belli bir iş birliği temelinde olması, istihdamı ve gelir seviyesini artırma ölçütleriyle ele alınması gerekiyor. Ben bu alana özel bir önem veriyorum. Bu konuda iddialıyım.”.

 

 

TANITIMA BÜYÜK AĞIRLIK VERECEĞİZ

Akçakoca için düşündükleri  büyük projelerden birinin Akçakoca’yı Türkiye’nin önde gelen Fuar merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu vurgulayan Sevinç; “ İş ve Ticaret dünyasının buluştuğu, ilçe turizminin ve tanıtımının yapıldığı Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce katılımcı ile birlikte Akçakoca’nın yerel ve ulusal medyada tanıtılacağı bir fuar alanı oluşturmak istiyoruz. Bu konuda  ciddi araştırmalar ve  detaylı çalışmalar sonucu hazırladığımız projemiz var.

Global Dünya kavramı içinde, işletmeler teknoloji ve sermaye alış verişini ulusal ve uluslararası fuarlar yoluyla gerçekleştirmektedir. Tek güvencemiz olan değerli Üyelerimizden yönetim yetkisini alabilirsek, fuarların önemi konusunda sunumlar yapacak ve  yurtdışı fuarlara daha ekonomik olarak aktif katılım sağlanması konusuna ağırlık vereceğiz. Ticarete çocuk yaşta Akçakoca’da başlayan ve halen sürdüren  bir işadamı olarak birçok şeyi fuarlara katılarak öğrenmişimdir” dedi.

ATSO’nun  GÜCÜNÜ ÖNE ÇIKARACAĞIZ

 

600 üyesi olan  Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın çok önemli bir pazarlık gücü olduğunu bunun öne çıkarılması gerektiğinin altını çizen Sevinç;

Gerek ilçe düzleminde gerekse ulusal düzlemde 600 üyeli odamız hep birlikte, ortak bir çerçevede buluşmak suretiyle büyük bir güç olarak; bunu başarabiliriz. Belli konularda güç birliği oluşturabiliriz. Banka kredileri de bu şekilde daha avantajlı duruma gelebilir. Bunu esnaf kooperatifleri yapabiliyorsa biz de yapabiliriz. Bugün kullanılan krediler yeteri kadar avantajlı değil. Kredi alayım derken bakmışsın daha içeri gitmiş. Balık vermektense balık tutmayı sağlama yolunu seçeceğiz.”

TARIMSAL EĞİTİME AĞIRLIK VERECEĞİZ

ATSO Başkan Adayı, İşadamı Sevinç, “Turizm, sanayi, denizcilik ve tarım alanındaki eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki meslek lisesinin diğer bölümleri geliştirilebilir. Ziraat odası başkanı ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip eğitim alanında çok şey yapılabilir. TSO olarak bu konuda elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

 ‘FARKIMIZ GÖRÜLECEK’

 

ATSO Başkan Adayı Oğuzhan Sevinç, ekibi ile birlikte Akçakoca’nın hak ettiği noktaya ulaşması için bilgisi, tecrübesi ve enerjisini sunmak amacıyla yola çıktığını ifade ederek “Ticaret sanayi odaları mesleki , ahlaki ve karşılıklı yardımlaşma ilkesini korumak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun surette gelişmesine çalışmak gayesiyle kurulurlar. Ticaret odaları, Anadolu’nun kadim Ahilik geleneğinin günümüz dünyası şartlarına uyarlanan, ticaret erbabının refah, bilgi, birikim ve gelişim kılavuzudur. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası da bu misyonu hizmet edinen bir kuruluştur. Bu anlamda bugüne dek hizmet veren odamız yönetici ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Geçmişten bugüne kurum olarak kendini yenilese de, duygu ve doğru hizmet bağlamında samimi niyetle çıkılan yolda gelişen piyasa şartlarında Akçakoca ticaret ve sanayisinde gerekli adımlar atılmadığından biz de bu hizmet yolunda katkı sunmak için yola çıktık. Niyeti hayır olanın akıbeti de hayır olur. Bu niyetle çıktığımız bu yolda sonuç ne olursa olsun ‘mesele Akçakoca ise gerisi teferruattır’ diyoruz.

Akçakoca için önemli, istihdama yönelik projelerimiz var. Bu yeni projelerle Akçakoca’da iş dünyası hiçbir dönemde görülmemiş yeni bir atılım ve büyüme dönemi yaşayacak. Farkımız kısa zamanda üyelerimiz başta olmak üzere tüm Akçakoca tarafından görülecek. Şunun bilinmesini istiyorum. Önce Akçakoca, Sonra Biz anlayışını yaşatmak, tabandan tavana, siyasetten bürokrasiye bu anlayışı, ahilik ruhu ile birleştirerek çalışacağız.”

HUKUKİ DANIŞMANLIK

600 Üyeli bir kurumun bir hukuki danışmanı olması gerektiğini vurgulayan Sevinç;

Tamamı iş ve ticaret erbabı olan üyelerimiz  karşılaştıkları hukuki sorunlar karşısında, bu konulara hakim olmamaktan kaynaklanan sıkıntılar yaşamaktalar. Yasaların bizlere tanıdığı hakları gereği kadar  bilemediğimiz için bazen kendi haklarımızı bile koruyamıyoruz. Odamızın 600 üyesi var ama bir tane resmi avukatı yok. TSO üyelerinin ticari haklarını arayabilmeleri için bir avukat ile anlaşma yapabiliriz. Kadrolu olmasa da oda üyelerine hukuki danışmanlık yapacak bir avukat ile dışarıdan anlaşma yapılabilir. Herkesin özgürce soru sorabileceği, ticaret erbabını destekleyici bir avukat veya hukuk bürosuyla anlaşmamız gerektiğine inanıyorum.”

KONULARINDA DONANIMLI BİR EKİP

Çalışma arkadaşlarıyla birlikte güçlü, donanımlı ve uyumlu çalışacak üretken  bir ekip oluşturduklarını, sadece seçim döneminde değil, yönetim anlayışında da aynı ekip ruhuyla çalışacaklarını vurgulayan Oğuzhan Sevinç, “Meslek guruplarındaki arkadaşlarımız alanlarında çok etkin ve yetkin kişiler olup çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanmış isimler. Hepimiz ‘Akçakoca kazansın” diyoruz, bu amaçla güç birliği yaparak yola çıktık” dedi.

ATSO Başkan Adayı Sevinç sözlerini ;

“Allah’ın izniyle 2 nisanda göreve geldiğimizde, diğer projeler ile birlikte bunu da ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklayacak ve hayata geçirmek için girişimlere derhal başlayacağız“ diyerek tamamladı.

OĞUZHAN SEVİNÇ;

1978 yılında Akçakoca’da doğan ATSO Başkan Adayı Oğuzhan Sevinç; ilk ve orta öğretimimi Akçakoca’da tamamladıktan sonra , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Otomotiv Bölümünü bitirdi.

Ticaret yaşamına bir makas, bir metre ve bir dikiş makinesiyle rahmetli Babası  Salih Sevinç tarafından 1968 yılında kurulan Sevinç Ticarette atılan Oğuzhan Sevinç al sat mantığı ile çalışan  o kurumu 12 bin metre karelik alanı kapalı olmak üzere 24 bin metrekarelik alanda 300 kalem mal üreten bölge ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan yap sata dönüştüren ,sağlıkta ve orman ürünleri alanlarda yaptığı yatırımları ile toplamda 200 kişilik bir istihdam sağlayan işletmeye dönüştürdü.