akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Tarihi İle Övünülen Dernek Kapanacak Mı?

Tarihi İle Övünülen Dernek Kapanacak Mı?
17.12.2017 12:41
385
A+
A-

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği’nin 2017 olağan genel kurulu, toplantı yeter sayısının oluşmaması nedeniyle haftaya ertelendi.

Saat 12.00’de Belediye Meclis salonunda gerçekleşen kongreye, bırakalım toplantı yeter sayısını, yönetim kurulunu ve yedeklerini oluşturacak sayıda bile üye katılmadı.

Akçakoca’nın ve Türkiye’nin en köklü derneklerinden biri olan Turizm ve Tanıtma Derneğinin içine düşürüldüğü bu durum her Akçakocalıyı bir nebze olsun incitmeye yetti.

2013 – 2015 – 2016 Kongrelerinde kongre salonları dolup taşerken bu yılki kongreye mevcut yönetimin tam kadro katılmaması kafalarda farklı düşüncelere neden oldu. Geçen yıllarda yapılan seçimlere ilçe siyasilerinin birebir katılımları ve müdahaleleri çok konuşulmuştu.

15 Temmuz’un Etkileri Var Mı?

Türkiye gündeminde 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası kurum ve kuruluşlara güvensizlik oluşması Turizm Derneği’ne güvenceyi de azalttı mı diye akıllarda eşitli sorulara neden oldu. Siyasilerinde bu kongreye itibar etmemesi de bu yönde yorumlanıyor.

Mevcut Yönetim Çalışıyor Ama Akçakoca Turizm Geliri Her Yıl Azalıyor

Kongre sonrasında toplantıya katılmayan turizm işletmecileri ile görüştük. Bir yiyecek içecek işletmecisi “Mevcut yönetim Akçakoca turizmine sahip çıkıyor. Fakat her geçen yıl işlerimiz azalıyor. Birde bunun yanında siyaset var tabiki eğer siyasi değilseniz Resmi yemekler sizin işletmenizde yapılmıyor. Şöyle bir bakın Belediye başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluş yemekleri Akçakoca’daki 1-2 işletme haricinde yapılmıyor. Akçakoca’da turizm limanın yapılması ile çöküşe geçmiş 2004’den sonra tamamen bitmiştir.” diye ifadelerde bulundu.

Bir başka otel işletmecisi “Akçakoca turizm tarihi ile övünüp duruyoruz. Türkiye ve dünya turistik merkezlerinin tarihine bakın gelir aşağıdan yukarıya doğru ivme sahibi iken Akçakoca’da bu tam tersi Akçakoca’da her geçen yıl turizm geliri azalmaktadır. Turist sayısı azalmaktadır. Akçakoca otellerini tek tek dolaşın konaklama sayıları size bunu gösterecektir.” ifadelerini kullandı.

24 Eylül Pazar günü  Türkiye’de turizm bakanlığı yokken Akçakoca turizm derneği vardı diye övündüğümüz dernek yeter sayıyı yakalayarak kongre gerçekleşebilecek mi? yoksa Kayyum için Düzce valiliğine mi devrolacak?