akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5559
EURO
34,9352
ALTIN
2.442,90
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Üç Bin Kişiye İş İmkanı Sağlayacak AKÇAKOCA DEMİR ÇELİK OSB RESMEN KURULDU

Üç Bin Kişiye İş İmkanı Sağlayacak  AKÇAKOCA DEMİR ÇELİK OSB RESMEN KURULDU
13.11.2017 15:48
497
A+
A-

 

 

Uzun Süredir Çalışmaların Sürdüğü Ve Mahkeme Engeli Aşılan Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Kurulduğunu Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Açıkladı. Bakan Özlü, Düzce’yi Demir-Çelik Sektöründe Söz Sahibi Yapacak Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin 305’inci OSB’si Olduğunu Belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nin kurulduğunu açıkladı. OSB’nin kurucu ortakları Bakan Özlü, 88,5 ha büyüklüğündeki Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Uzundere, Çayırlık, Hacıtaş ve İskele mevkilerindeki alanda kurulduğunu belirtti.

Özlü, OSB’nin kurucu ortaklarını; yüzde 33 katılım payı ve 5 üye ile Düzce İl Özel İdaresi, yüzde 27 katılım payı ve 4 üye ile Akçakoca Belediyesi, yüzde 40 katılım payı oranı ve 6 üye ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın oluşturduğunu kaydetti.

TAŞIT, MAKİNE VE EKİPMAN İMALATI YAPILACAK

Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSB’de; ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı ile her türlü demir, çelik ve metal ürünleri yer alacak.

“Düzce’yi demir-çelik sektöründe söz sahibi yapacak”

Bakan Özlü, Düzce’yi demir-çelik sektöründe söz sahibi yapacak Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin 305’inci OSB’si olduğunu belirtti.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSB’nin Akçakoca sanayisini canlandıracağının altını çizen Bakan Özlü, OSB’nin tam kapasite ile faaliyete geçmesiyle birlikte önümüzdeki süreçte yaklaşık 3 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağı da kaydetti

 

img_44251

BAŞKAN YEMENİCİ SEVİNCİNİ PAYLAŞTI

OSB Kurulum çalışmalarında yoğun emek ve mesai harcayan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici karardan duyduğu  mutluluğunu ve sevincini  “En sonunda  Sayın Bakanımızın elektronik imzası ile Akçakoca OSB resmen kurulmuştur. İlçemiz için en önemli konu olan işsizliği önleme adına yaptığımız bu çalışma Akçakocamıza hayırlı olsun. Başta bakanımız Dr. Faruk Özlü bey, milletvekillerimize, il başkanımıza ve tüm bürokratlarımıza en çokta desteğini esirgemeyen aziz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.” ifadesiyle belirtti.