akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4456
EURO
34,7820
ALTIN
2.440,03
BIST
9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Fındık kambur değil altındır

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, ‘Türkiye’nin fındığını bir tane yabancı firmaya peşkeş çekiyoruz. Fındık hem bölge hem Türkiye için altındır, fındığı kambur olarak görmemek lazım’ dedi.

Fındık kambur değil altındır
30.10.2017 16:35
660
A+
A-

Samsun Haberaks TV ekranlarında yayınlanan ve Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir’in sunduğu Artı İfade programının konuğu olan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta bölge için son derece önemli olan fındıkla alakalı konuştu. Fındığın Türkiye ve bölge için altın değerinde olduğunu vurgulayan Usta, hükümetin bu konuda adımlar atması gerektiğini belirtti.

 

HÜKÜMETİN BECERİKSİZLİĞİ

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde fındık ve çayın olduğunu dile getiren Usta, fındık ve çayın özel koruma altında alınması gerektiğini vurguladı. Usta, “Fındık bir kambur değil, fındık üretim ve tüketiminin yüzde 75’i bizde. Niye fındığı fındık olarak satalım, ham maddeyi ham madde olarak satmak gelişmemiş ülkelerin özelliğidir. Ben hükümeti anlamıyorum, kanunlar çerçevesinde özel teşvikleri verin. Fındık neyde kullanılıyorsa, onların fabrikalarının yapılmasını sağlayın. Bunlar bizim yapamayacağımız, ultra teknolojik tesisler değil. Dolayısıyla fındığın katma değerini artıracak tesisler yapılması lazım. Yıllardır fındık üreten bölgelerimizde fındığın depolanması için lisanslı depoculuğu geliştiremedik. Daha yeni yeni yapıldı. Bundan dolayı paraya ihtiyacınız olmasa bile fındığı emaneten tüccara veriyorsunuz. Yüz binlerce fındık üreticisi var, örgütlü değil ama alıcı bir tane… Bu hükümetin başarısızlığı ve beceriksizliğidir. Türkiye’nin fındığını bir tane yabancı firmaya peşkeş çekiyoruz. Fındık hem bölge hem Türkiye için altındır, fındığı kambur olarak görmemek lazım” sözlerini kaydetti.