akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3687
EURO
34,7521
ALTIN
2.394,17
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

PROJE İLERLEDİKÇE TARİHİ GÜZELLİK ORTAYA ÇIKIYOR

PROJE İLERLEDİKÇE  TARİHİ GÜZELLİK ORTAYA ÇIKIYOR
14.09.2017 18:15
649
A+
A-

 

Akçakoca Belediyesi Tarafından Hayata Geçirilen ” Sokak Sağlıklaştırma Projesi” İlerledikçe  Akçakoca’nın Yeni Temiz Ve   Güzel Yüzü Ortaya Çıkıyor.

Akçakoca Belediyesi, kentin tarihi güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında misafir sokakta 2.etap sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yürütüyor. Gerçekleşen sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında, Postane sokağı bölgesinde tamamlanan birinci etaptan sonra ikinci etapta da çalışmalar son hızla devam ediyor.

sokak-2

Misafir sokakta bulunan binalara yapısına uygun bir biçimde estetik kazandıracak, cephe yapım çalışmaları ile binalar modern yaşama uyarlanacak ve bu değerler gelecek nesillere taşınacak olup, Proje ilerledikçe  ortaya çıkan yeni ve tertemiz yüzüyle konuklarını karşılayacak Akçakoca turizmine katkı sağlanacak.
sokak-3 sokak-4

Yüksek kalitede uygun yapı malzemelerinin kullanıldığı cephe sağlıklaştırılmasında  binalar tarihine uygun  bir görünümle şekilleniyor. Çeşitli renklerde ve dokuya uygun, geleneksel mimari özellikleri baz alınarak yapılan kentsel çalışmada, yapılar güzel bir görünüm kazanıyor. Prestij cadde ve sokak uygulamasıyla ilçe muhteşem bir görünüme kavuşuyor.

 

Akçakoca’ya  daha fazla hizmet getirmenin gayreti içerisinde olan Belediye Başkanı  Cüneyt Yemenici,  kent ekonomisine canlılık katan turizme gerekli önemi verdiklerini belirterek; “ Cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile iş yerleri tarihi dokusuna uygun olarak yaşama uyarlanacak ve bu değerler  gelecek nesillere taşınarak  bu şekilde ilçe turizmine katkı sağlanacaktır. Büyük bir potansiyeli içinde barındıran Akçakoca’yı  yapılacak olan çalışmalarımız  ile ciddi bir noktaya taşıma gayretindeyiz. İnşallah kısa bir süre sonra bitireceğimiz çalışmalar ile sokağımız ihtişamlı kadim kent görünümüne kavuşacaktır” dedi.