akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3453
EURO
34,7787
ALTIN
2.394,76
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Yeni Tarım Bakanı’nın Açıklamalarına Üreticilerden Büyük Tepki

Yeni Tarım Bakanı’nın Açıklamalarına Üreticilerden Büyük Tepki
13.09.2017 15:16
466
A+
A-

TMO’nun bu sezon fındık fiyatını 10- 10.50  Lira olarak açıklaması ve Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “üreticileri mağdur etmedik, geçen yıla göre rekoltenin fazla olmasına rağmen aynı fiyatı verdik” şeklindeki açıklamaları üreticiler için bardağı taşıran son damla oldu.

TMO’nun bu sezon fındık fiyatını 10- 10.50 Lira olarak açıklaması ve Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “üreticileri mağdur etmedik, geçen yıla göre rekoltenin fazla olmasına rağmen aynı fiyatı verdik” şeklindeki açıklamaları üreticiler için bardağı taşıran son damla oldu.

Fındık serbest piyasada 8 lira seviyelerinde. Yeni sezon fiyatı henüz oluşmuş değil ancak fındığın 8 lirada çakılıp kalması, emanete fındık verilmeye başlanmasıyla bağlantılı.

Karadeniz’in gelir kapısı olan fındığın düştüğü durumu kabul etmeyen üreticiler fındık ağaçlarını kesiyor. Kimi baltayla kimi keserle ve iş makinasıyla bahçesinde fındığı söktü.

Fındığını söken üreticilerin yaptığı açıklamalar:

“Dünya varmış hiç olmazsa masraf etmem kafam rahat. yok fındık bakımı ilacı işçiliği yok kar yağıyor yok yok don olacak yok fındık oldu olacak yok ayı yedi yok çakal yedi yok hırsız girdi yok fiyat kaç olacak vb. Bir dünya sorulara son çok şükür.”

“Allah findik ureticisine sabir versin … Hakkini kimler caliyorsa. Haram olsun”

“Çorum’dan geçerken leblebi fiyatlarına bakıyorum 25 liradan aşağıda leblebi fiyatı yok. Memleketime geliyorum fındık 7.50-8.00 lira. Leblebi nedir fındığın yanında?