akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2506
EURO
35,0769
ALTIN
2.466,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“ŞU OKULLAR OLMASA AKÇAKOCA’DA EĞİTİM ÖĞRETİM İŞLERİNİ YÜRÜTMEK NE KOLAY OLURDU”

“ŞU OKULLAR OLMASA AKÇAKOCA’DA EĞİTİM ÖĞRETİM İŞLERİNİ YÜRÜTMEK    NE KOLAY OLURDU”
05.09.2017 21:20
386
A+
A-

2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminin Açılmasına İki Hafta Kala Akçakoca’da  Yeni Ders Yılına Yönelik Hiç Bir Konunun  Netlik Kazanmamış Olması Nedeniyle  Veli, Öğrenci ve de İdareci İşi Oluruna Bırakmış  18 Eylül’ü Bekliyor.

Okulların açılmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen idari işleri eski okullarında süren  Sosyal Bilimler Lisesi bu yıl nerede ders yapacağı bu okulun bina sorununun çözümü ile bağlantılı olan    İmam Hatip Lisesinin hangi binada  eğitim öğretime başlayacağı netlik kazanmış değil ve bir yıl önce durup dururken yaratılan gereksiz bir uygulamanın sürüp sürmeyeceği konusunda kimse net bir şey söyleyemiyor.

Bu soru yerel basın mensuplarınca bayramın 3. Günü Sayın Bakan Özlü’ye de sorulmuş ancak net bir yanıt alınamamıştı.

İmam Hatip Lisesinin yeni binasına geçmesi halinde (ki pek mümkün görünmüyor) SBL nin binasına geri dönüp dönmeyeceği konusunda  ise bilinmezlik sürüyor.

Şu anda Çukurtarla’da ki bina da tadilat çalışması sürüyor ki ihaleyi il milli eğitim İmam Hatip Kız Lisesi binası olarak yapmış. İmam Hatip Yeni binasında çok yoğun tempo çalışmalar sürse de bir aydan önce binaya yerleşme çok zor görülüyor. Yani imam hatip öğrencileri ve öğretmenleri de bilinmez bir bekleyişte.

Endüstri Meslek lisesinin  kaynak ve metal işleri bölümü açmak için geçen yıl  hazırlık yaptığı bölüme taşıtılan Otelcilik ve Turizm Lisesinin boşaltılan binası orta yerde kaderine terk edilmiş duruyor. Ne yapılacağı konusunda net bir karar yok.

Bir başka ve önemli sorun  Barbaros ve Akçakoca Anadolu Lisesi ile SBL dışında tüm liselerimiz  açtıkları kontenjanın yarısına ulaşabilmiş değiller. Dört sınıf açmayı hedefleyen Endüstri Meslek Lisesi geçen yıldan kalanlarla birlikte bir sınıf açabilirken , Kız Meslek Lisesi bir sınıfı dahi tamamlayabilmiş değil. İmam Hatip te de, Turizm de de, Ticaret Meslekte de , durum diğerlerinden farklı değil.

Bu okullarda  ders dağılımı ve öğretmen fazlası konusu ders başı yapıldığında gün yüzüne çıkacak önemli bir problem olacak gibi.

Bir yaz boyu bu konuda hiçbir çözüm üretmeyenler bugün gelinen noktada şu şudur diyemiyorlarsa on günde mucize yaratacaklar mı?  Üstüne vazife olmayan birileri hesapsız kitapsız bir düğüm attı ki işleri arap saçına döndürüp kenara çekildi. Buyrun çözün bakalım iki haftanız var..