akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3659
EURO
34,7871
ALTIN
2.395,33
BIST
10.258,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Fındık Alımına Başlayan TMO NEREDEYSE NİKAH CÜZDANI İSTEYECEK

Fındık Alımına Başlayan TMO NEREDEYSE NİKAH CÜZDANI İSTEYECEK
24.08.2017 15:54
456
A+
A-

 

 

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Aracılığıyla 2017 Yılı Ürünü Kabuklu Fındık Alımına Arapçiftliği Mahallesinde Bulunan “Düzce REYSAŞ Depolarında” Başlandığını Açıkladı.

Düzce Merkez, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerindeki üreticilerin ürünlerini Düzce REYSAŞ depolarına teslim edebileceğini belirtilirken, Akçakoca İlçesinde ise müdahale alımının 6 Eylül 2017’den tarihinden itibaren “Akçakoca REYSAŞ Depolarında” yapılacağı açıklandı.

Açıklamada, Akçakoca’daki üreticilerin Dadalı köyündeki REYSAŞ depolarına ürünlerini teslim etmeleri istendi. TMO Düzce’de 2017 yılı kabuklu fındık müdahale alım fiyatlarını Giresun Kalite Kabuklu Tombul Fındık 10,50 lira, Levant Kalite Kabuklu Tombul Fındık 10,00 lira ve Kabuklu Sivri ve Diğer Kabuklu Fındıkları ise 9,50 lira olarak belirledi.

Ürün bedel ödemesinin TMO nakit durumuna göre ürün teslimatını müteakip 30 gün içerisinde, ürün teslimatını banka kartı ile yapanlara ise 15 gün içerisinde yapılacağı kaydedildi.

TESLİ ESNASINDA BİR EVLİLİK CÜZDANI İSTENMİYOR

Ürünlerin alımına ilişkin şartlar ise şöyle ifade edildi:

-Üreticilerden randevusuz fındık alınmayacak olup, randevu almak için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olunması ve kaydın güncelleştirilmesi gerekmektedir.

-Randevuda üreticiler için T.C. kimlik numarası, tüzel kişiler için vergi numarası yeterli olacaktır.

-Randevular internet üzerinden http://www.tmo.gov.tr adresinden alınacaktır.

-Alım merkezine ürün satmak için gelen üreticiler aşağıdaki belgeleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

-Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

– TMO’nun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, TEB, Şekerbank, Denizbank ve Albaraka Türk Bankalarından herhangi birisinde, fındık satımı için açtırılacak banka hesap cüzdanı ile üretici imzalı fotokopisi.

Satın Alma Şartları

1- Kabuklu fındıklar 2017 yılı mahsulü olmalıdır.

2-Ürün kendine özgü doğal renk ve kokuda olacak, acılaşmış olmayacaktır.

3- Kabuklu fındıkların dış yüzeyi ıslak olmayacaktır.

4- İç fındık rutubet oranı %6’ dan fazla olan kabuklu fındıklar satın alınmaz.

5- Yabancı madde oranı %0,5’ ten fazla olan kabuklu fındıklar satın alınmaz.

6-Sağlam iç fındık oranı %40’ tan az olan fındıklar satın alınmaz.

7-Buruşuk iç fındık oranı %10’ dan fazla olan kabuklu fındıklar satın alınmaz.

8-Çürük ve bozuk iç fındık oranı %3’ ten fazla olan kabuklu fındıklar satın alınmaz.

9- Zuruflu tane oranı %5’ in üzerinde olan kabuklu fındıklar satın alınmaz.

10- Levant ve Giresun kalite ürün içerisindeki sivri fındık oranı %5’ ten fazla olan kabuklu fındıklar satın alınmaz. Ancak üreticilerin razı olması halinde;

a- Levant kalite ürün içerisinde Giresun kalite oranı %5’ in üzerinde olsa bile ürün Levant kalite kodu ve fiyatı ile alıma tabi tutulacaktır.

b- Giresun kalite ürün içerisinde Levant kalite oranı %5’ in üzerinde ise ürün Levant kalite kodu ve fiyatı ile alıma tabi tutulacaktır.

11- Çatlak ve kırık fındıklar ile kabuğundan çıkmış iç fındıkların toplamı %2’ nin üzerinde olanlar satın alınmaz.