akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5399
EURO
34,8951
ALTIN
2.437,02
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Güneşin Denizden Doğup Denizden Batışı İle Ünlü AKÇAKOCA SEYİR TERASINA KAVUŞUYOR

Güneşin Denizden Doğup Denizden Batışı İle Ünlü  AKÇAKOCA  SEYİR TERASINA KAVUŞUYOR
12.08.2017 09:19
661
A+
A-

Akçakoca ‘da güneşin doğuşu ve batışının hayranlıkla izlendiği ünlü fotoğrafçıların ilham kaynağı görüntüler yakında inşa edilecek SEYİR TERASINDA çok daha mükemmel bir görüş açısıyla izlenebilecek.

Akçakoca Turizmine can katacak olan seyir terası yapılması konusunda çalışmaları aralıksız sürdüren Başkan Yemenici yer tespitinin yapıldığını Yakın bir tarihte yapım çalışmalarının başlanacağını açıkladı.

Güneşin hem doğuşu hem de batışının deniz üzerinden gerçekleştiği nadide yerlerden biri olan seyir terasının olmayışının Akçakoca için büyük bir eksiklik olarak yıllardır duruyordu.

terr-2

Bu eksikliği gidermek için kolları sıvayan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ayazlı mahallesinde Kayabaşı olarak bilinen denize en uç noktada arazisi olan bir bağışçıyla anlaşarak seyir terasının yerini belirlemiş oldu.

Mülkiyet sahibi olan Aydın Akın’la uzun süredir protokol yapma çalışması yürüten Başkan Yemenici, sonunda bir anlaşma sağlandığını ve inşaata kısa süre içinde başlanacağını söyledi.

Bağışçıyla yapılan protokol sonucunda Akçakoca Belediyesinin teknik birimleri, Limoncuk falezlerine yapılacak olan cam seyir terasının projesini hazırladılar. Belediye meclisinde de oy birliği ile kabul edilen bu önemli projede;terr-3

Akçakoca belediyesinin bağışçı Aydın Akın ile yaptığı protokolde şu maddeler yer alıyor:

  • Yapılacak cam terasın adı ”Hacı müteahhit Osman Akın Terası” olacak.
  • Ayda iki kez, her ayın ilk ve son Perşembe günleri 65 yaş üstü vatandaşlara çay ve kahve ücretsiz verilecek. Aksi taktirde Haziran, Temmuz, Ağustos teras gelirleri bağışçıya kalacak.
  • Bağışçıya ait 1.177 m² arazinin 250 m²’lik yan tarafı ‘Günübirlik Alan’ olarak bağışçıya bırakılacak, diğer bölümün tamamı Akçakoca belediyesine bedelsiz terk edilecek.
  • Belediyeye terk edilen cam terasta alkollü işletme ve kumar işletmesi olmayacak.
  • Terasın giriş bölümüne bağışçı Aydın Akın tarafından yazılan teşekkür tabelası asılacak.
  • Belediye Başkanlığı hukuk çerçevesinde yapacağı işlerde bağışçıya kolaylıklar sağlayacaktır.