15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 81 ildeki toplam 90 bin camiden 16 Temmuz saat 00.13’ten itibaren sela sesleri yükseldi. Ayrıca gece boyu tüm cami minarelerinin ışıkları ve mahyalar yakıldı.

İLK SELA KOCATEPE CAMİİ’NDE OKUNMUŞTU

Hatırlanacağı gibi 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye’deki tüm camilerden gece boyu selalar okunmuştu. İhanet gecesinde ilk sela saat 00.13’te Ankara Kocatepe Camii’nde okundu.

O gece Türkiye’nin bütün camilerinden salâ verilmesi çağrısında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara’da 00.13’te ilk salânın okunduğu yer olan Kocatepe Camiinde okunan salâyı dinledi.
“Allah bir daha bize 15 Temmuz gibi geceler yaşatmasın…”
Salâların ardından Kocatepe Camiinde şükür namazı kılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, cami çıkışında yaptığı açıklamada, “Bu gece milletimizin her ferdinin şükür namazı kılacağı bir gecedir. Çünkü Cenab-ı Hak geçen sene bu vakitlerde milletimizi çok ağır, çok büyük bir badireden kurtardı. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Allah bir daha bize böyle geceler yaşatmasın. Geçen sene milletimizin her ferdi üzerine düşeni yaptı. Diyanet mensupları da halkımızın yanında yer aldı. Onların maneviyatını ayakta tutmak için özgürlüğümüzün simgeleri olan minarelerden salâlar okudular” dedi.