akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4456
EURO
34,7820
ALTIN
2.440,03
BIST
9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ATSO BAŞKANI PAZVANT, “İstihdam Seferberliği Çalışmalarının Meyvelerini Aldık”

ATSO BAŞKANI PAZVANT, “İstihdam Seferberliği Çalışmalarının Meyvelerini Aldık”
30.05.2017 16:39
399
A+
A-

ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Cumhurbaşkanının Odalara yönelik Türkiye’nin Geleceği İçin En Az Artı Bir İstihdam Sağlamaları Konusunda Yaptığı Çağrı Sonrasında Başlatılan İstihdam Seferberliğine Yönelik Çalışmalardan Olumlu Sonuçlar Aldıklarını Söyledi.

 

Akçakoca ölçeğinde geçen yıla oranla %17 lik bir istihdam artışı sağladıklarını vurguladığı yazılı açıklamsında ;”Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayıp, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin özel sektör temsilcilerine Türkiye’nin geleceği için en az artı bir istihdam sağlamaları çağrısında bulunarak devam eden istihdam seferberliğine yönelik, Odamız olarak Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın başkanlığında, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Pazvant, İGM Başkanı Dursun Çakır, , Esnaflar Odası Başkanı Nedim İşgören, SGK Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu, İŞKUR Düzce İl Müdürü Ferat ACAR’ ın katılımları ile 15.02.2017 tarihinde Odamızda gerçekleştirilen ilk toplantısında çalışmaların yol haritası oluşturuldu. Odamızın Üyeleri, Esnaflar Odası üyeleri ve muhasebecilerin katılımlarının sağlandığı İlçemizde geniş kapsamlı bir toplantı, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın himayelerinde, 23 Şubat 2017 Perşembe günü saat 14:00’te Akçakoca Belediyesi Nikah Salonunda “VERGİ ve SGK TEŞVİKLERİ” konulu seminer yaptık.

ats-2

Seminerde SGK ve İŞ-KUR İl Müdürleri teşvikler hakkında sunumlar gerçekleştirdiler. Akabinde Odamız Yönetim Kurulu Başkanı, SGK İl Müdürü, İŞKUR İl Müdürü ile birlikte İlçemizdeki sanayi kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirerek destekler ilk ağızdan sanayicilerimize anlatılarak teşviklerle ilgili bilgilendirmeler en üst seviyede sağlandı. Sanayicilerimizin kuşkularına ilk ağızlardan açıklamalar getirildi. Aynı gün Akçakoca TSO ile Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Akçakoca TSO bünyesinde İŞKUR irtibat bürosu açıldı ve aynı gün faaliyetine başladı. Açıldığı günden beri bine yakın kişiye hizmet veren İŞKUR irtibat bürosu bölgemizde iş arayan kişilerle işçi arayanların birbirlerine ulaşması konusunda kolaylıklar sağlayarak istihdam konusundaki çalışmalara büyük destek olmuştur.

ats-3

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlçemizde istihdam seferberliğine yönelik yaptığımız bu tüm çalışmalar sonucu meyvelerini de almayı başardık. Oda olarak istihdam seferberliği çalışmalarına başladığımız günden bugüne Akçakoca Sosyal Güvenlik Merkezi verilerine göre 2016 aralık ayı çalışan kişi sayısı 4730 iken çalışmalarımız sonucunda 2017 nisan ayı çalışan sayısı 5534’ e yükselmiştir. Yaptığımız çalışmaların sonucunda İlçemizde çalışan kişi sayısı %17’lik bir artış göstermiştir. Çalışmalarda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederken İlçemiz’ deki sanayi kuruluşlarına, İlçemizin değerli esnafına, ticaret erbaplarına sonsuz teşekkür ediyor bu çalışmalarda bizi yalnız bırakmadıkları için hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.