akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4470
EURO
34,7535
ALTIN
2.440,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“ HİÇ BİR ALTERNATİF KALMAMIŞSA ANCAK O ZAMAN”

“ HİÇ BİR ALTERNATİF KALMAMIŞSA  ANCAK O ZAMAN”
29.05.2017 17:23
421
A+
A-

 Akçakoca Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı Yapım Çalışmalarında “Ağaçlar Kesiliyor” İhbarı Alan Yerel Basın Mensupları Durumu Yerinde İncelediler.

Çevre hassasiyetine duyarlı vatandaşların uyarısı üzerine gidilen proje alanında,  bir iki ağacın kesilmiş olduğunu tespit eden haberciler, firma çalışanlarıyla görüşmede bulundular. Kesilme nedenini sorduklarında Gelişigüzel ve keyfiyen ağaç kesmenin söz konusu olmadığını bir tek ağaç kesmemek için özel çaba harcadıklarını belirten müteahhit firma yetkilileri “Proje kapsamında inşa edilecek yapıların yapılabilmesi için , hiçbir alternatif bulunamadığı zaman kesilmesi kaçınılmaz olan bir iki ince ağaç kesilebilir. Bunun dışında hiçbir ağaca dokunulmaz. Herkesin gönlü rahat olsun ” açıklamasında bulundular.

12-38

Projeyi devam ettirebilmek için zorunlu olarak toplasan 5 şi bulmayan ağaç kesildiğini belirten yetkililer ; Kendilerinin de çevreciler kadar ağaç sever olduklarını ve bu duruma azami derecede dikkat ettiklerini söylediler.

14-10

Zorunlu olarak kestikleri 3-5 ağacın yerine proje kapsamında 6 bin adet farklı türde ağaç ve bitkiyi de parkın geneline dikeceklerini kaydeden firma yetkilileri bu konuda çevrecilerin müsterih olmalarını istediler.

Öte yandan her projede çevre hassasiyetini dikkate alan Başkan Yemenici’nin konu ile ilgili duyum almasıyla Müteahhit firma yetkililerini alarak uyarıda bulunduğu öğrenildi.







ETİKETLER: