akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2640
EURO
34,8081
ALTIN
2.409,87
BIST
10.263,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Karasu’ya Lojistik Köy Mü Kurulacak

Karasu’ya Lojistik Köy Mü Kurulacak
06.04.2017 21:35
475
A+
A-

SATSO Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­sı Orhan Yılgen­ci Ka­ra­su Li­ma­nı’nın hiz­me­te gir­me­siy­le Sa­karya’nın st­ra­te­jik öne­mi­nin daha da güç­len­di­ği­ni söy­le­di. Meclis Başkanı Akgün Altuğ da Lojistik Köy uygulaması ile Sakarya’nın çok ileri bir noktaya geleceğini belirtti.

Yö­ne­tim Ku­ru­lu aylık fa­ali­yet­leri hak­kın­da SATSO Mec­li­si’ne bilgi ve­rir­ken Ka­ra­su Li­ma­nı hak­kın­da açık­la­ma­lar yapan Yıl­gen­ci uzun za­man­dır Sa­kar­ya’nın gün­de­min­de olan Ka­ra­su Li­ma­nı’nın fa­ali­ye­te gir­di­ği­ni ha­tır­lat­tı. Orhan Yıl­gen­ci şöyle ko­nuş­tu:
Viking Projesi
“ Çok amaç­lı olan Li­ma­nı­mız 5 mil­yon ton ka­pa­si­te­siy­le Ro-Ro ge­mi­le­ri­ne hiz­met ve­re­rek İstan­bul Bo­ğa­zı gemi tra­fi­ği­ni azal­ta­cak, sefer sü­re­le­ri­ni kı­salt­tı­ğı için ma­li­yet­le­ri dü­şü­recek. Büyük ge­mi­le­rin de ya­na­şa­bil­di­ği Ka­ra­su Li­ma­nı’nda Vi­king Pro­je­si’nin çıkış li­ma­nı ko­nu­mun­da­yız. Böl­ge­de kon­tey­ner çı­kı­şı olan bir liman yok ve çok kısa bir süre için­de li­ma­nı­mız­dan kon­tey­ner çı­kı­şı da ola­cak­tır.”
Belge yetkisi
De­mir­yo­lu bağ­lan­tı­sı ça­lış­ma­la­rının sür­dü­ğü­nü ve o ça­lış­ma­nın da kısa sü­re­de ta­mam­lan­ma­sı­nı ifade eden Yıl­gen­ci Li­man-SAT­SO iliş­ki­le­ri hak­kın­da da şu bil­gi­le­ri verdi:“Ka­ra­su Li­ma­nı’nda TIR geçiş bel­ge­si için SATSO ola­rak Ba­kan­lık ve TOBB ta­ra­fın­dan yet­ki­len­di­ril­dik. Li­man­da oluş­tu­ra­ca­ğı­mız bir ofis­te oda­mız SATSO ta­ra­fın­dan Doz­vo­la (TIR Geçiş Bel­ge­si) ve­ri­lecek. Tüm üye­le­ri­mi­ze ha­yır­lı olsun. Ka­ra­de­niz’den dün­ya­ya açı­lan bir Sa­kar­ya hayal et­miş­tik. Bu ha­ya­li­mi­zin gün­be­gün he­def­le­ri­miz­le bir­lik­te ger­çek­leş­me­si biz­le­ri mutlu edi­yor.”
Lo­jis­tik köy
Top­lan­tı­nın dilek ve te­men­ni­ler kıs­mın­da söz alan SATSO Mec­lis Baş­ka­nı A. Akgün Altuğ da Ka­ra­su’da bir lo­jis­tik köy ku­rul­ma­sı ile il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Mec­lis Baş­ka­nı Altuğ, “Geç­ti­ği­miz ay mec­lis top­lan­tı­mı­zı Ka­ra­su’da ger­çek­leş­tir­dik. Li­ma­nı­mı­zı zi­ya­ret ettik. Bizim git­me­miz ge­re­ken yol Lo­jis­tik Köy ol­ma­lı” dedi.
Ka­ra­su çok uygun
Lo­kas­yon ola­rak çok büyük avan­ta­ja sahip olan ili­mi­zin Lo­jis­tik Köy uy­gu­la­ma­sı ile çok ileri bir nok­ta­ya ge­le­ce­ği­ne inan­dı­ğı­nı be­lir­ten Mec­lis Baş­ka­nı Altuğ şöyle ko­nuş­tu: Lo­jis­tik köy OSB ku­rul­ma­sı şek­lin­de iz­le­nen bir yolla oluş­tu­ru­lu­yor. Lo­jis­tik Köy, ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı dü­zey­de­ki nak­li­ye, lo­jis­tik ve eşya da­ğı­lı­mı ile il­gi­li tüm fa­ali­yet­le­rin muh­te­lif iş­le­ti­ci­ler ta­ra­fın­dan yü­rü­tül­dü­ğü belli bir böl­ge­dir. Ve Ka­ra­su kara, deniz ve demir yol­la­rı üze­rin­de bu­lu­nan bir bölge ol­ma­sı iti­ba­riy­le çok uy­gun­dur” dedi.
‘SATSO Karasu’ya çalışıyor’
Bu köy­le­rin ge­nel­lik­le met­ro­pol­le­rin dı­şın­da, fark­lı ta­şı­ma tür­le­ri bağ­lan­tı­la­rı­na yakın olan böl­ge­ler­de yer al­dı­ğı­nı ha­tır­la­tan Altuğ “Lo­jis­tik köy­ler­de, ta­şı­ma­cı­lık, de­po­la­ma, el­leç­le­me, kon­so­li­das­yon, ay­rış­tı­rıl­ma, güm­rük­le­me, alt­ya­pı, si­gor­ta ve ban­ka­cı­lık, da­nış­man­lık hiz­met­le­ri ve­ri­lir. Lo­jis­tik Köy­ler, bir­den fazla ta­şı­ma tü­rü­nün kul­la­nı­mı­na ola­nak sağ­la­ma­sı, da­ğı­tı­mın tek mer­kez­den ve akıl­lı de­po­la­ma sis­tem­le­ri­nin ol­ma­sı, güm­rük­le­me, el­leç­le­me, sos­yal te­sis­ler, park ve iş­let­me­ler için ya­pı­la­rın ol­ma­sı, lo­jis­tik köy­le­rin en az 250 hek­tar alana ku­rul­ma­sı gibi özel­lik­ler içer­mek­te­dir. Ka­ra­su il­çe­miz ve ili­miz tüm bu özel­lik­le­re sa­hip­tir. İlimiz Ka­ra­su Böl­ge­si’nde böyle bir Lo­jis­tik Köy inşa ede­rek iler­le­ye­bi­li­riz. SATSO ola­rak bu ko­nu­da ça­lış­ma yap­ma­lı­yız” diye ko­nuş­tu.