akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Bakan Özlü’nün Akçakoca’ya Okul Sözü 2018’e Kaldı…

Bakan Özlü’nün Akçakoca’ya Okul Sözü 2018’e Kaldı…
21.03.2017 19:42
354
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı 2017 – 2019 Yılı Devlet Yatırım Programı Detay Dağılımı Açıklandı. Program kapsamında inşaatı devam eden ve yeni yapılacak okul ve kurum binalarına ayrılan bütçeler açıklandı. Açıklanan projelerde Düzce’ye 13,5 Milyon TL ayrıldı. Akçakoca’ya hiçbir bütçe ayrılmazken sadece Düzce’de yeni okul projesi Çilimli Anadolu Lisesi binası ve Düzce Merkez Özel Eğitim Okulu projeleri için bütçe ayrıldı. Diğer illere Fen Lisesi gibi birçok üstün özellikli yeni lise projeleri listede yer alırken Düzce’ye yeni okul için ödenek verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

3 Aralık 2016 tarihinde Milli Eğitim Uzmanları ile Akçakoca’ya Gelerek Okulları Yerinde İnceleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Akçakoca Kayamakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamada  “ Akçakoca’da sekiz lisemizde incelemelerde bulunduk. Bir ikisi hariç hepsinin durumu kötü. Toptan ele alıp eğitimde ve fiziki durumda kaliteyi yükseltmek amaçlı 1866 öğrencimizin 137 dersliğe sex hikayesi
sahip sekiz lisemizde yeni bir düzenleme planladık. En ince ayrıntısına kadar  her görüşü ele alıp değerlendirmemiz sonucunda ; Yeni açmayı planladığımız Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi için Barbaros Anadolu ve Osmaniye İlköğretimin bulunduğu alanda bir kampüs içinde iki ayrı bina yapacağız. Bu okullar 2017- 18 öğretim yılında  her türlü donatıya sahip yeni yerleşkelerinde öğrenim görecekler. Barbaros Anadolu 1. Sınıfa öğrenci  almayacak. Osmaniye İlkokulu  gelecek yıl Kız Meslek Lisesine taşınacak . Kızmeslek Lisesi anıtlar yüksek kurulundan onaylı tadilatı sonrasında halen boş olan ve giderek tahrip olan  Orhangazi binasına taşınacak.  Süha Güven Meslek Lisesi Şubat itibariyle Endüstri Meslek Lisesine taşınırken  mevcut bina düzenlenerek SBL erkek öğrenci yurdu olacak ve yönetimi bu okulda olacak.  Şehit Ercan Çelik Yurt Binası ise Turizm Meslek Lisesi Uygulama oteli olacak.  İleriye dönük olarak kurulacak olan OSB içinde bir meslek lisesi planladık  zamanı gelince şu andaki okulumuz oraya taşınacak”
dedi.

Bakan Özlü’nün verdiği söz Milli Eğitim Bakanlığı listesinde yer almayınca Tüm umutlar 2018 yılı bütçe dağılımına kaldı.

egitim-yatirim121

 

 







ETİKETLER: