akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3544
EURO
34,7650
ALTIN
2.401,62
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Fındıkta Külleme Hastalığı İle Mücadele Başladı

Fındıkta Külleme Hastalığı İle Mücadele Başladı
28.02.2017 17:32
1.792
A+
A-

Fındıkta görülen külleme hastalığı nedeniyle örnek bir fındık bahçesinde ilaçlama yapıldı.
Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığı’nda yapılan bilgilendirme toplantısında, fındık üreticilerine külleme hastalığı ile mücadelede etkili olması beklenen tarım ilacı tanıtıldı.
Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftçileri bilgilendirme adına toplantı yaptıklarını ve uygulamalı olarak fındık bahçesine getirdiklerini söyledi.
Başaran, külleme hastalığı konusunda mücadelede bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Toplantı sonrasında çiftçilerimizin uygulamalı olarak görmesi için sahadayız. Şuan uygulamalı olarak külleme hastalığı ile ilaç tedavisi yapılıyor. Külleme hastalığı özellikle bölgemizde 3 yıldır fındığa aşırı miktarda zarar vermektedir. 2016 yılında gördüğümüz hastalık belirtilerini hasadımızda gerçek manada hissettik.” diye konuştu.
Geçen yıl ürünün oluşum evresinde zarar gördüklerini ifade eden Başaran, “Külleme hastalığını ürünün oluşum evresinde fark edemedik. Çiftçi de biz de bunu anlayamadık. Geldiğimiz noktada bugün, sahadaki çalışmalarda, geçen yılki zararın, bu yıldaki verime etki edeceğini gördük. Bu yüzden çiftçilerimizi bilgilendirmek adına bu organizasyonu düzenledik.”
Bu uygulamanın örnek bir çalışma olmasını beklediklerini kaydeden Başaran, konuşmasının ardından çiftçiler ile birlikte anlatımlı olarak ilaçlama yaptı.