akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2654
EURO
34,6992
ALTIN
2.400,92
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

VALİ DAĞLI AKÇAKOCA’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

VALİ DAĞLI AKÇAKOCA’DA MUHTARLARLA BULUŞTU
15.02.2017 19:55
415
A+
A-

 

Tüm İl Müdür Ve Bürokratlarıyla Akçakoca’ya Gelen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Köy Ve Mahalle Muhtarları İle Sorunların Ve Çözümlerin İstişare Edildiği Bir Toplantı Gerçekleştirdi.

Saat 14.30’da Akçakoca Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın yanı sıra, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici İGM Başkan ve üyeleri,  Düzce İl Emniyet Müdürü, İl özel idare mensupları , daire müdürleri ile Akçakoca’nın kamu kurum müdürleri , köy ve mahalle muhtarları katıldı.vali-5

vali-2

Sunumunu Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Necmi Acar’ın yaptığı toplantıda ilk konuşmayı tüm köylerin sorunlarını ve taleplerini detaylı bir şekilde dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat yaptı.

Acat, köylerin hemen hemen tamamının yol, su, elektrik, eğitim ve sağlık sorunları yaşadıklarına dikkat çekerek başladığı konuşmasını Vali Dağlı ve hazirunun dikkatle izlediği ve not aldıkları dikkat çekti.

Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat maddeler halinde başlıca sorunları aktardığı konuşmasında geçmişte bunları dile getirmelerine karşın sorunların çözülemediğini, bu toplantı sonrasında da aynı durumun yaşanmayacağı umudunda olduğunu söyledi.

YOLLAR

Acat ilk ve en önemli sorun olarak 43 köyden %90 nının yol sorunu olduğuna dikkat çekerek ;”29 köyün  yolu son derece de bozuk . Köy içi bağlantı ve bahçe yolları da çok kötü durumda .Köy halkının bedduasını alıyoruz. Yılan hikayesi uzun yıllardır bitirilemeyen Akçakoca – Melenağzı yolu 2016 haziranında teslim edilecekti 2017 şubatındayız . Bu yolun adı ölüm  yoluna çıkmadan ivedilikle tamamlanması gerekir “dedi.

TAŞIMALI EĞİTİM İÇİN KORUNAKLI DURAK

Tüm köy çocuklarının  taşımalı eğitim kapsamında olduğunu vurgulayan Acat bu “ Bu çocuklarımız kışın soğuktan, yağmurdan yaz aylarında sıcaktan orta yerde servis beklemekte .Köy mimarisine uygun merkeze kapalı durakların yapılması zaruri bir  ihtiyaçtır.”

EKİPMAN EKSİKLİĞİ

Köylerin ihtiyaçlarını karşılayacak araç – gereç, ekipman ve personel eksikliğinden işlerin yürümediğini belirten Acat, “ İki kamyon, iki kepçe ve henüz ne durumda olduğu bilinmeyen bir silindirin yanı sıra, yetersiz personel ile bu sorunlara hız kazandırılamaz. “

SU, ELEKTRİK , İLETİŞİM

Su kaynakları, şebekeler ve havzanın yetersizliğini dile getiren Acat “Köylerin çöpünü yakın iller çözmüş ve topluyor. Bizim durumumuz çok kötü. Yeni bir düzenleme yapılmalı. Ayrıca sedaş ve Telekom gereken alt yapı hizmetlerini sağlamıyor. Bir yıkılan direk 6 ayda dikilirken faturaları günümde ödemeyi bekliyor.

Acat konuşmasını çocuk parkları  ve spor tesisleri eksikliğini dile getirerek tamamlarken bir önce aynı konuların dile getirildiği toplantıda sorumlu müdürlüklerin verdiği yanıtları da aktardı ve değişen bir şeyin olmadığının görüldüğünü belirterek tamamladı.

vali-3 vali-4

VALİ DAĞLI “ Sorunlar Hep Vardır. Ancak Bizde Boş Durmuyoruz”

Acat’ı dikkatle dinleyen sık sık Kaymakam Yasin Öztürk ile fikir alış verişinde bulunduğu gözlenen Vali Zülkif Dağlı her zaman sorunların var olduğuna birileri tamamlanırken yenilerinin oluştuğuna dikkat çekerek “ Bizlerde boş durmuyoruz. Köydes kanunu yürürlüğe girmesinden buyana nereden nereye geldiğimiz ortada. Hizmet bitmez. Yapılmış olan yatırımları gözden geçiriyor, eksik yapılmış yatırımların neden eksik olduğunu araştırıyoruz. Yol konusunda Düzce genelinde sıcak asfalt dışında bir başka uygulama yapmayacağız. Düzce de ve tüm ilçelerde stabilize yol olmayacak. Tüm köy yollarımız sıcak asfalt olacak. Kötümser değiliz, ümitsiz de değiliz. Bir şey yapamadık edemedik dersek zaten bir şey yapamayız.  İl Genel Meclisi 64 milyonluk bütçe yaptı. Ancak zaman içerisinde dolarda yükseliş yaptı. Bu gibi nedenlerden dolayı 60 Kilometre yol yapacakken 50 kilometre yapılmıştır. Biz önümüze bakacağız. Yapamadıklarımızı gözden geçireceğiz. 2015 yılında neler yapıldı. 2016 da neler yapılmadı bunları gözden geçiriyoruz. Neden yapılmadı diye. Mutlaka artılar oluyor. Artıları da görelim. Artıları görmezsek ümitsiz oluruz. Eksilerimize görelim ama hayal peşinde koşmayalım. Eksilerimizi göreceğiz,  görmezsek o da olmaz. Kendi kendimizi avutmuş oluruz.

Düzce genelinde önemli sorun olan  çöp konusunda da iyi bir gelişme oldu. İSKİ’yle yapılan görüşmeler neticesinde, İSKİ’nin Düzce’nin cöp konusunu  kendi uhdesine aldı. Ayrıca 5 tane de arıtma tesisi kurma sözleşmesi yapıldı. “

Vali Dağlının konuşması sonrası toplantı basına kapatıldı.

 

Muhtaralar Derneğini Ziyaret eden Vali Dağlı burada muhtarlara el birliği içerisinde hareket etme gerektiğini hatırlatarak, “ Her şeyi devletten beklemekte olmaz. Biraz muhtarlar el uzatacak birazda biz el uzatacağız. Karşılıklı bazı şeyleri çözmüş olacağız.” Dedi.

Muhtarlar Derneği ziyareti ardından Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret eden Vali Dağlı, ATSO Başkanı Mehmet Pazvant ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşmesinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  istihdam teşvik programı konusunda görüş alışverişinde bulundular.







ETİKETLER: