akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3074
EURO
34,8118
ALTIN
2.413,16
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

AKÇAKOCA TSO’DAN BİR İLK

AKÇAKOCA TSO’DAN BİR İLK
04.02.2017 23:43
402
A+
A-
Akçakoca Ticaret Ve Sanayi Odası  Başkanı  M. Nazım Pazvant Yönetimi  Kurulu Üyeleri İle Birlikte Akçakoca Basın  Mensuplarıyla Bir Araya Geldiği Kahvaltılı Toplantıda Üyelerinden  Oda Kayıt Ve Faaliyet Belge Ücretlerinin Alınmaması Yönünde Bir Karar Aldıklarını Böylece Bir İlke İmza Attıklarını Açıkladı.

Kayıtlı 600 üyesi ile Türkiye’nin en küçük Ticaret ve Sanayi odalarından biri olmasına karşın kendisinden çok daha büyük ilçe ve il odalarından daha etkin çalışmalara imza atan  Akçakoca TSO Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, oda üyelerinden  hiçbir evrak parası almama gibi Türkiye’de benzeri başka odalarda görülmeyen çok önemli bir karar aldığını açıkladı. Kahvaltının ardından seçildikleri günden günümüze gerçekleştirdikleri projeleri detay bilgiler vererek anlatan ATSO  Başkanı Mehmet Nazım Pazvant slayt gösterimi eşliğinde yaptığı sunumunda, önümüzdeki günlerde yapmayı planladıkları yeni projelerine yönelik de detaylı  bir sunum yaptı.

tso-2

2017 yılı itibariyle TSO üyelerinden faaliyet belgesi ve oda kayıt belgesi ücretlerini almama kararları ile ilgili olarak açıklama getiren Pazvant ; “Bu  aydan itibaren internet üzerinden bu belgeleri istedikleri gibi alabilecekleri elektronik sisteme geçtik. Ayrıca şirket kurmak isteyen kişiler, başka herhangi bir kuruma gerek duyulmaksızın sadece odamıza gelerek işlemlerini yaptırabilecekler. Yanı sıra, üyelerimiz Vergi dairesi veya Noter şubelerine giderek çeşitli harçları ödemeyecekler. Sadece odamıza gelerek bir saat içinde şirket kurabilecekler. Vergi ve harçlar başta olmak üzere birçok şeyden muaf olacaklar. Kayıt ücretlerini de çok düşürdük. Yüzde 40 oranında bir kâr sağlayacakları bir duruma getirdik. Şirket kurmak isteyen müteşebbislere sizin aracılığınızla bunu duyurmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.