akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3860
EURO
34,6043
ALTIN
2.385,71
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

FAKILLI MAĞARASI “SOS” VERİYOR

FAKILLI MAĞARASI “SOS” VERİYOR
24.01.2017 10:28
877
A+
A-

Turizm Kenti Olma İddiasını Sürdüren Akçakoca’nın Gezilecek Görülecek Yerlerinin Başında Gelen Fakıllı Mağarası İlgi Bekliyor.

Akçakoca’ya gelen  hemen her konuğun uğramadan gitmediği  tanıtım broşürlerimizde yer alan  Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 1.derece sit bölgesi olarak tescillenmiş toplam uzunluğu 1017, misafirlerine açık bölgesi ise 350 metre olan ve önemli bir para harcanarak ziyaretlere açılan  Fakıllı Mağarası kendi haline bırakılmış bir görüntüde .

Mağarayı ziyaret etmek isteyenler için ilk sorun yol.  Kısa aralıklarla büyük çukurların oluştuğu görülen daracık yoldan ulaştığınız mağaranın hemen girişinde itibaren kırılmış dökülmüş banklar görülürken , çalı çırpı yapraklarla kapalı merdivenlerden inmek zorundasınız. İçeride yeterli ve gerektiği gibi aydınlatmanın olmamasından dolayı galeride ilerleyip ilerlememe tereddüdü yaşanmakta. Buna son yağışlarda oluşan ve mağarayı bastığı anlaşılan selin içerde oluşturduğu  olumsuzluk da etkili oluyor.

fak-2

Hiçbir koruma önleminin gözlenmediği ,Ana giriş kapısı kırık  art niyetli ziyaretçilerin verdiği zararı tespit edecek  kameralı sistem yok.

fak-3 fak-4 fak-5

Bir an önce gerekli çalışmaların yapılmaması   ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda Akçakoca’yı anlatırken övündüğümüz Fakıllı Mağarası cazibesini yitirecektir.