akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4456
EURO
34,7820
ALTIN
2.440,03
BIST
9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EHLİYET VE PASAPORT YERİNE DE GEÇECEK

EHLİYET VE PASAPORT YERİNE DE GEÇECEK
13.01.2017 09:54
466
A+
A-

02 Ocak 2017  Tarihinde Başlayan Nüfus Kağıtlarının Yeni Çipli Kimlik Kartları İle  Değişimi Akçakoca Nüfus Müdürlüğünde Günde Ortalama 120 Kişinin İşleminin Yapılması İle Sürüyor.

Kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkân vermeyen, biyometrik unsurlar da içeren, kredi kartı boyutlarında olması tasarlanmış, Pasaport ve ehliyet yerine de geçecek tüm kişisel verilerin zaman içeri sinde yüklenebileceği Çipli kimliklerin verilmesi işlemleri 2017 başında start aldı.

Sahip olduğu fiziksel, görsel ve elektronik yüksek güvenlik özellikleri sayesinde taklit edilebilmesi neredeyse imkansız olan , vatandaşların kimlik sahteciliğinden kaynaklı hak kaybı ve suistimallerden korunmasını önleyecek, tüm bilgilerimizi içeren çipli kimliklerin temini için müracaatlar Akçakoca İlçe Nüfus müdürlüğünde alınıyor.

nuf-3

Başvuru için İki biyometrik fotoğraf ve 16 TL nin yeterli olduğunu belirten Akçakoca İlçe Nüfus Müdürü Tolga Abalı yaptığı bilgilendirmede “Vatandaşlarımızın özellikle sabah saatlerinde başvuruda bulunmaları halinde çok kısa bir sürede beklemeksizin işlemlerini  gerçekleştiriyoruz. Yoğunluk yaşanmıyor. Kendileri içinde büyük kolaylık. “dedi.

tol-1 tol-2

 

Günde ortalama 120 işlem gerçekleştiğini belirten Abalı;” Öğleden sonra bir yığılma oluyor ve vatandaşlarımız beklemek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle  sabah saatlerinde başvuruda bulunmalarını öneriyorum.”dedi.

İşlemin 2019 yılına kadar süresi olduğunu sözlerine ekledi.







ETİKETLER: