akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2796
EURO
34,7566
ALTIN
2.401,96
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

YENİ LİMAN ETÜT PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR

YENİ LİMAN ETÜT PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR
25.10.2016 18:39
1.395
A+
A-

Akçakoca’ya Yeni Bir Liman Yapımı İçin Gerekli Olan Etüt Projesinin Kasım Ayı İçinde İhale Edileceği Açıklandı.

 

Yeniden inşa edilecek Akçakoca Balıkçı Barınağı etüt projesi ihalesinin  Kasım ayında Ankara’da yapılacağı açıklandı.

Yapımından  günümüze her dönem tartışılan  Akçakoca Balıkçı Barınağının  bir başka alana taşınması ile ilgili çalışmalara start verildi.

Büyütülmesi ve bir bölümünün Yat limanına dönüştürülmesi bir çok tartışmayı beraberinde getiren barınağın etüt projesi sonunda bir başka alana taşınması olasılığı kesin gibi gözüküyor.

21 Kasımda  yapılacak proje ihalesi  ile Akçakoca Balıkçı Barınağının başka bölgeye kaydırılması için başlatılan yasal süreç sonunda yer belirlemesi, maliyet ve ÇED raporunun  netlik kazanacağı buna göre yeni liman yapımına başlanacağı ifade edildi.

barinak-2

Etüt çalışmalarının Ümran Boru Fabrikası sahili, mevcut barınak için de adı geçen Ayazlı Limancık  ve  Edilliağzı plajında yapılacağı öğrenilirken mevcut barınağın TOKİ kentsel dönüşüm projesi kapsamında ele alınacağı  bilgisi edinildi.

akakocaa

Yaklaşık bir yıl sürmesi beklenen liman etüt projesinin Bakan Özlü ve    Başkan Yemenici’nin  girişimleri ile  hızlandırılması beklenirken Başkan Yemenici konu ile ilgili olarak;  “Akçakoca’mıza yeni bir balıkçı barınağı kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Proje etüt ihalesi kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Balıkçılarımıza en üst düzeyde hizmet edecek ve balıkçılık sektörünü daha da büyüteceğine inandığım bu çalışmanın nihayete ermesi için süreci yakinen takip ediyoruz” dedi.