akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3684
EURO
34,7084
ALTIN
2.392,65
BIST
10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Yukarı Mahalle Kadınları Tarih Yazdı MELENGÜÇÇEĞİ 1001 DEĞİL 2001 LE TESCİLLENDİ

Yukarı Mahalle Kadınları Tarih Yazdı MELENGÜÇÇEĞİ 1001 DEĞİL 2001 LE TESCİLLENDİ
30.04.2016 16:15
766
A+
A-

Akçakoca’nın Meşhur Tatlısı Melengüççeğinin 1001 Katılımcı İle Guinness Rekorlar Kitabında Yer Almasını Hedefleyen Organizasyon 2001 Gibi İnanılmaz Bir Katılımla Başarıldı. Melengüççeği Tatlısı Dünya Kadın Rekorları Rekor Tescil Ve Hakem Heyeti Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural’ın Onaylaması İle 52 Santim Çaplı Olarak Tescil Edildi.

Akçakoca Yukarı mahalle tarihi pazarı aktivistlerinin bir süre önce başlattıkları Akçakoca’nın meşhur tatlısı Melengüççeğini 1001 kadınla Guinness rekorlar kitabına sokma çalışması 2001 kadının katıldığı tarihi bir sayıyla gerçekleşti ve rekor denemesinde en büyük MELENGÜÇÇEĞİ tatlısı çapı 52 santim olarak Guinness yetkililerince tescil edildi.

rekor (1)

 

Tarihi günlerinden birini yaşayan Yukarı mahalle pazarında ki etkinliğe Düzce Valisi Ali Fidan ve eşi , Düzce Milletvekili Fevai Aslan, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve eşi,ABD ye Giden Başkan Yemenici’nin eşi,İGM Genel Başkanı Dursun Çakır, Düzce Turizm ve Kültür Müdürü Özcan Budak, , İlçe protokolünden çok sayıda isim ve binlerce vatandaş katıldı.

 

GÜÇ (1) GÜÇ (2) GÜÇ (3) GÜÇ (4)

Sunumunu Belediye Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Mine Alpan’ın yaptığı rekor denemesi Saat 10 00 da başladı.

Mahalle pazarları aktivistleri ve organizasyon komitesi adına hoşgeldiniz konuşmasını Gülten Tekin Özdeş yaptı.

Prof. Dr. Orhan Kural, Kaymakam Mehmet Özer ve Milletvekili Fevai Arslan etkinliğin önemi ve sağlayacağı yararlarını içeren konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Mahalle pazarı etkinliklerine maddi manevi büyük destek veren mahallenin yeniden eski günlerine dönmesini teşvik amaçlı tarihi bir binayı alarak valilki ofisi açacak olan Vali Fidan “Yapılan bu rekor denemesi birçok doğal güzelliklere, sahillere ve tarihi değerlere sahip Akçakoca’mızın tanıtımına inanılmaz katkılar sağlayacaktır. İnanmış binlerce gönüllünün katkılarıyla gerçekleşen bu tablonun içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi

Konuşmalardan sonra, Dünya Kadın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural’ın gözlemci olarak katıldığı ‘En çok kadınla ve en büyük melengüççeği’ rekoru 2001 kadın katılımı ve çapı 52 santim olan en büyük melengüççeğinin tescili için karşılıklı imzalar atıldı.Tescilin yapılması sonrasında Prof. Dr.Orhan Kural yaptığı açıklamada Guinness Türkiye ekibinin tertip komitesi olarak rekora konu melengüççeklerinin G-20 ülkelerinin devlet başkanlarına gönderileceğini söyledi.

İmza töreni ardından hatıra fotoğrafları çekildi,Akçakocalı müzisyen Güray Koçak2ın nefis konseri dinlendi ve güne damgasını vuran oluşuma emek veren günlerce hazırlık yapan Yukarı mahalle kadınlarının hazırladıkları binlerce melengüççeği tatlısı konuklara dağıtıldı.