akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2666
EURO
34,7455
ALTIN
2.406,29
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

TAŞIMACI ESNAFININ S PLAKA İSYANI

TAŞIMACI ESNAFININ S PLAKA İSYANI
11.03.2016 19:56
393
A+
A-

Bir Süre Önce İl Genelinde Taşımacılık  Hizmetinin Yapılmasını  Düzene Bağlayacak S Plaka Uygulaması İle İlgili Olarak  Akçakoca Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığının düzenlediği Toplantıda Görüşüldü. Akçakoca Sınırları İçinde Kısıtlanmasına Tepki Gösterdiler Ve Bu Uygulamanın Kabul Edilemez Olduğunu Söylediler.

Düzce İlinin  tamamını kapsayan belediyelerde okul ve personel taşımacılığı servis hizmeti işini yapan kişi yada kuruluşların haklarının korunması, korsan taşımacılığın önlenmesi, şehir içinde taşımacılığın düzene kavuşturulması, taşımacılık yapan kişi yada kuruluşlarını araçlarının kayıt altında tutulması için yürürlüğe konulacak olan S plaka uygulaması Akçakoca Şoförler odasının düzenlediği toplantıda görüşülüp tartışıldı.

İl genelinde olduğu protokolde belirtilmesine karşın sadece öğrenci servisi olan   Akçakoca’nın ayrı tutulmuş olmasına, yasanın tanıdığı hakların Akçakoca sınırları ile kısıtlanmasına tepki gösteren esnaf konunun bir daha ele alınıp görüşülmesi gerektiğini belirterek “bize kazançtan çok zarar verecek bu uygulamayı bu haliyle kabul edemeyiz. Konuyu bir kez daha bizim taleplerimizi de dikkate alarak ve zarara uğratmayacak şekilde düzeltilmesini istiyoruz “dediler.

 

s plaka (2) s plaka (3)

BAŞKAN ÖZTAŞ VE TALEPLERİ

Akçakoca Şoförler Odası Başkanı Tacettin Öztaş üyelerine talepleri içeren ve yapılan protokol ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunduktan sonra açıkladığı görüşünde “ Akçakoca da servis kapasitesi belli sadece okullar ve 160 gün. Bunun dışında birkaç sanayi kuruluşu var.  S plaka uygulaması oldukça yüklü ve 50 bin lirayı bulan bir maliyet getiriyor. Sadece Akçakoca ile sınırlanan esnaf bunu nasıl toparlayacak.  Düzce bir bütünse Akçakoca  ayrımı olmamalı. “ dedi.

Toplantı bu taleplerin ilgili mercilere  iletilmesi  ve yeniden gözden geçirilmesi, dilekçelerin yasal süre içinde verilmesi ancak düzeltme olmadığı takdirde S plaka alınmaması görüşü benimsenerek dağıldı.