akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5841
EURO
35,0183
ALTIN
2.456,66
BIST
9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

VALİ FİDAN “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

VALİ FİDAN “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
28.02.2016 10:50
427
A+
A-

Beraberinde İl Jandarma Alay Komutanı Ve Emniyet Müdürü  İle Akçakoca’ya Gelen Vali Ali Fidan Turizm Tesisleri, Sanayi İşletmeleri, Esnaf Ve Köy Ziyaretleri  Sonrasında  Tarihi Mahalle Pazarında Pazar Esnafı İle Yaptığı Görüşmelerde “Tarihi Mahalle Pazarını Ve Mahalleyi Markalaştırmayı Birlikte Başaracağız” Dedi.

Alay Komutanı ve Emniyet Müdürü İle geldiği Akçakoca’ya gelen Vali Fidan’a , Kaymakamı Mehmet Özer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Üngüt, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Emniyet Müdürünü Levent Kürşat  Aykaç  İGM Üyesi Ayfer Yılmaz ve Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça temas ve incelemelerinde  eşlik ettiler.

Şehir merkezinde Esnaf ziyaretlerinde bulunan  ve vatandaşlar ile sohbet eden Vali Fidan daha sonra Sevil Boru Profil ve Ümran Çelik Boru sanayi kuruluşlarını ziyaret  ederek bilgiler aldı.

Daha sonra Arabacı köyüne giderek burada Yunus Barut’a ait atölyede  park bahçe ve plajlarda kullanılmak amacıyla yapılan otantik stant, soyunma ve duş üniteleri ile satış büfeleri ile köyde kalkınma ajansının  üretime yönelik projesinde incelemelerde bulundu.

 

 

valzi (2) valzi (3) valzi (4) valzi (5)

Buradan Tarihi mahalle pazarına geçen Vali Fidan ve beraberindekiler stantları tek tek gezip  Pazar esnafı ile sohbet ederek çalışmaların nasıl gittiği konusunda bilgiler aldılar.  Daha sonra eski mahalle evi olarak dekore edilen  ve kafe hizmeti veren işletmede Pazar aktivistleri, Mahalle muhtarı ve turizm gönüllüleri ile birlikte bir süre oturup sohbet eden Vali Fidan “ Tarihi Mahalle Pazarı  hızla kendini kabul ettirdiğini ve ünlenmeye başladığını görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bu iş tuttu. Biz valilik olarak bu  çalışmayı çok önemsiyoruz ve Tarihi mahalleyi eski görünümüne kavuşturmak,  turizmde bir cazibe merkezi olmasını sağlama çalışmalarına gerekli desteği vereceğiz. Bu konuda ki kararlılığımızı ve katkımızı mahalle girişinde eski bir konağı alarak valilik ofisi yapma çalışmalarını başlattık. Belediye Başkanımız da bir binayı almış ve restore edecek. Kurumlar yanı sıra sevinerek görüyorum ki bazı girişimcilerde çalışmaya başlamışlar. Bu tarihi canlandırmayı birlikte başaracağız. Ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Başkan Yemenici mahallenin eski görünümüne kavuşturulması ile ilgili olarak bir master planları olduğunu ana cadde de elektrik hatlarının yer altına alacağını ve yolların aslına uygun yeniden döşeneceğini söyledi

Vali Fidan ve beraberindekiler  daha sonra yıldızlı Otelleri ziyaret ederek günün geç saatlerinde kentten ayrıldılar.