akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4308
EURO
34,8354
ALTIN
2.397,96
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

MAHALLE MECLİSLERİ KURULUYOR

MAHALLE MECLİSLERİ KURULUYOR
16.02.2016 10:26
335
A+
A-

Akçakoca Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin Kurulması İçin Çalışmalar Başladı.

Kent Konseyi yürütme Kurulu üyelerinin ve Ayazlı, Hacıyusuflar, Yeni Mahalle ile  Yalı Mahallesi muhtarlarının katıldığı, Mahalle Meclislerinin kurulması için bilgilendirme toplantısı  yapıldı.

Kent Konseyi başkanı Adnan Yaman çalışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kent Konseyinin kurumsallaşması, sürdürülebilirliği açısından, tüm belde halkı tarafından sahiplenilmesi büyük önem taşımaktadır. Yerel yöneticilerin, muhtarların desteği ve katılımıyla yürütülen mahalle meclisi çalışmaları, mahalle sakinlerinin yaşadıkları mekana, sokağına ve kente sahip çıkma duygusunun  “kentlilik” bilincinin gelişmesine, kentli Haklarını ve sorumluluklarını daha iyi anlayabilmelerine, uygulamada doğrudan katılabilecekleri yapılar, süreçlerin geliştirilmesine ve bunlara bağlı olarak, demokratik ve etkin bir mahalle yönetiminin oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır. ”dedi.

IMG-20160214-WA0028

Hazırlanan görsel sunumda; Mahalle Meclislerinin amacı, Kuruluşu, İşleyişi, Çalışma ilkeleri, Görevi ve Özellikle Katılımcılar ile ilgili geniş bilgiler verildi.

Kent Konseyi Adnan Yaman oluşturulacak Mahalle Meclislerine özellikle; Mahalle Muhtarı ve Azaları, Mahallede bulunan okulların Müdür veya temsilcileri, Okul Aile birlikleri temsilcileri, Mahallede bulunan İbadethane dernekleri temsilcileri, Gönüllüler, Mahallede oturan Kent Konseyi yürüme, Meclis ve çalışma grupları temsilcileri, Mahallede bulunan diğer Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Mahallede Kurulu Dernek, Vakıf, Spor Kulübü vb. temsilcileri, Sokak temsilcileri, Mahallede bulunan STK temsilcileri ile Mahalledeki Site temsilcilerinin yer almasını  gerektiğini bunun için temsilci sayısında kısıtlama olmadan gönüllülük esasına göre en yüksek katılımın sağlanmasının önemini belirtti.

Toplantı sonucunda Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Lütfü Özcan ‘ın muhtarı olduğu Hacıyusuflar Mahallesi pilot bölge seçilerek, verilen bilgiler ışığında çalışmalara başlanacağını, Bu çalışmalarda her şeyden öncelikli Akçakoca’da yaşayanların sorunlarını yerinde tespit ederek, çözüm önerileriyle birlikte yerel yönetime aktarılacağı bildirildi.