akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Eğitimde İşbirliği” Yapan İki Okulumuzda HEDEF KALİTE VE BAŞARIYI ARTIRMAK

“Eğitimde İşbirliği”  Yapan İki Okulumuzda HEDEF KALİTE VE BAŞARIYI ARTIRMAK
08.02.2016 18:43
351
A+
A-

DÜ Akçakoca Meslek Yüksek Okulu İle Akçakoca Barbaros Anadolu Lisesi Eğitimde Kaliteyi Artırmak Amacıyla Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün “Eğitimde İş Birliği” Protokolü Kapsamında İki Yıl Sürecek Karşılıklı İşbirliğine Gittiler.

 

Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksek Okulu ile Akçakoca Barbaros Anadolu Lisesi eğitim öğretim başta olmak üzere her alanda ortaya çıkan sorunların çözümü ile gelişmenin sağlanmasında Orta Öğretim Kurumları ve üniversitelerin hâkim rol üstlenmekte olduğu noktasından hareketle daha kapsamlı ve kaliteli eğitimi sağlamak amacıyla aralarında bir işbirliği yaptılar.

Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Dç. Seyda Faikoğlu ve Barbaros Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Çabuk yapılan işbirliği ile ilgili hazırlanan protokolü imzaladılar.

 

işbirliği (2)

Oniki yıldır Akçakoca Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olan ve kısa bir süre önce Meslek Yüksek Okul müdürlüğüne atanan Yrd. Dç. Seyda Faikoğlu ile eğitim camiasında başarılı hizmetleri ile tanınan Akçakoca Barbaros Anadolunun müdürü Nurettin Çabuk, iki kurum arasında gerek öğrenci gerekse öğretim görevlileri arasında ; kurumları tanıma, materyal, kaynak, inceleme, araştırma, karşılıklı ders verme –alma,kültürel sosyal, sanatsal ve bilimsel etkinlikler düzenleme, sergiler açma ve sportif alanlarda işbirliğini içeren protokolün imza töreninde düşünce ve beklentilerini ;“Bir toplumun eğitim seviyesinin yükselmesi, o toplumun yaşam kalitesi ile bireylerinin toplumsal ve demokratik süreçlere katılım eğilimlerini artıran bir etkendir. Bu nedenle, eğitimin niteliğinin arttırılması yönündeki her türlü arayış ve uğraş, her düzeyde toplumsal ve ulusal bir sorumluluk olarak dile getirilebilir.

Bu amaçla, eğitim alanında hizmet veren temel ve ortaöğretim kurumları ile yükseköğretim kurumlarının işbirliği yapması, her iki düzeyde ortaya çıkan eğitim sorunlarının paylaşılmasını eğitimin niteliğini arttırıcı önemli bir stratejik girişim olarak değerlendirerek ; Her iki, okulumuzda eğitimin niteliğini daha da ileri bir noktaya taşımak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, Akçakoca Meslek Yüksek Okulu ile Barbaros Anadolu Lisesi arasında işbirliği ile ilgili çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmıştır.” sözleri ile ifade ettiler.