akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3453
EURO
34,7787
ALTIN
2.394,76
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Görev Süresinde Yapılanları Değerlendiren BAŞKAN YEMENİCİ “2015’de ALT YAPI ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERDİK

Görev Süresinde Yapılanları Değerlendiren BAŞKAN YEMENİCİ “2015’de  ALT YAPI ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERDİK
01.01.2016 19:54
579
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Yerel Basın Mensupları İle Yaptığı Kahvaltılı Bir Toplantıda Göreve Geldiklerinden Bugüne Yaptıkları Çalışmaları .Değerlendirdi. 2015 Yılında Alt Yapı Çalışmalarına Ağırlık Verdiklerini Belirten Yemenici Basın Mensuplarının Sorularını Cevapladı.

Başkan yardımcıları Ali Direk ve Suat Madenci’nin de katıldığı toplantıda değerlendirmelerine seçim çalışmalarında verdikleri söz ve vaatleri bir bir  yerine getirdiklerini belirterek başlayan Başkan Yemenici “ Yaklaşık 20 aylık görev süremiz içersinde yoğun bir şekilde alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bahadır Yalçın, Hüseyin Yanmaz, Ketmenli, Ereğli Santral ve Orhangazi caddelerini asafalt kapladık ve buralardaki enerji nakil hatlarını yer altına aldık. Özellikle Yeni mahalle , Ayazlı ve Hacıyusuf Mahalleleri aralarında toplam 6 kmlik kilit parke onarım ve yeni yol yaptık.İlçenin en önemli sorunlarından yağmursuyu drenaj çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Su konusunda 4 milyonluk yatırım gerçekleştiriyoruz. Son teknoloji ile donanımlı yeni arıtma tesisi kamulaştırmada yaşanan hukuki bir sorun nedeniyle bir gecikmeye uğradı. 2016 bu yatırım tamamlanacak.” Dedi.

Değerlendirmelerine yapılan dere ıslahı, Sedaştan sağlanan 4 milyonluk yatırımlar, Semt sahaları, Spor salonu Mezbahanın yenilenmesi, Hacıyusuflar Mehmet Gündüz parkı, Tarihi Mahalle ve Sokak sağlıklaştırma Projesi, Merkez cami çevresi düzenlemelerindeki gelişmeler  ile devam eden Başkan Yemenici devam eden ve 2016 tıya sarkan projelerle ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede ; Beşyol değirmenağzı yolunun elektrik hatlarının yer altına alınacağı ve asaflt kaplanacağını,25 dönümlük bir alanda belediye özkaynaklarından yapılan 1 milyon ödeme ile kamulaştırmaların tamamlandığı

Değirmenağzı projesinin başlayacağını, Ayazlıya hibe semt sahası yapılacağını, Protokolü imzalanan ve detay projesi çizilen Kentsel dönüşümde hak sahipleri ile masaya oturulacağını belirtti.

kahve

 

Belediye çalışmaları yanında devlet yatırımlarının da takipçisi olduklarını ve Akçakoca’nın diğer dinamikleri ile işbirliği içinde olduklarını belirterek “ Başta mahmuzlar, Yeni bir balıkçı barınağı “limancuk” ta Kapalı spor salonu, Organize sanayi İşletme Fakültesi inşaati ,Gençlik merkezi yapılmasıyla ilgili tüm konuları bire bir takip ediyoruz. Ana protokolümüzü TOKİ’yle imzaladığımız Kentsel Geri Dönüşüm projesi, mevcut barınağımızın da yat limanına dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalarımız görüşmelerimiz devam ediyor. Yani 2016 yılı da 2015 yılı gibi Akçakoca’ya ciddi çalışmaların yapıldığı ciddi yatırımların geldiği bir yıl olacak” dedi.

Sorulan Pazar yeri, İlçe Trafiğinde yaşanan sıkışma, EMİTT Fuarı, Kentsel Dönüşümde yapılaşma oranı ile ilgili soruları “ Pazar Yeri için alternatif çözüm arayışları sürüyor, Çuhalıya kapalı Pazar yeri gündemimizde, EMİTT’e Valilikle birlikte bir bütün olarak katılacağız, Yapılanma oranı bugünkünden fazla ve çok katlı olmayacak 350-400 araçlık bir yer altı otoparkı olacak, Trafik sorunu konusunda profesyonel bir çalışma yapılıyor “diyerek yanıtlayan Başkan Yemenici basın mensuplarının yeni yılını kutladı ve toplantı sona erdi.

 







ETİKETLER: