akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4127
EURO
34,7800
ALTIN
2.400,61
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Su Baskınları Ve Caddelerde Gölet Oluşturan YAĞMUR SUYU KONTROL ALTINA ALINIYOR

Su Baskınları  Ve Caddelerde Gölet Oluşturan   YAĞMUR SUYU KONTROL ALTINA ALINIYOR
24.10.2015 10:20
403
A+
A-

Akçakoca Belediyesi Kentte Yoğun Yağmurlardan Sonra Oluşan Su Baskınları ve Caddelerde Oluşan Göletleri Önlemek İçin Yıllardır Yapılması Beklenen Yağmur Suyu Drenaj Projesinin Yapımına Başladı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca’da her yağmur sonrası su baskını olacak mı korkusunu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların başladığını; hizmete girmesiyle kanalizasyon alt yapısının ve pis su arıtmanın da yükünün hafifleyeceğini söyledi.

 

su (2)

Yemenici, konuyla ilgili Akçakoca Havadis Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Özdal Alas ve Akçakoca Postası Genel Yayın Yönetmeni Soner Şen’e yerinde incelediği çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada” İlk seçildiğimiz ay bilindiği gibi sel baskını yaşamıştık. Daha sonra yaptığımız değerlendirmede bu sorunun kökünden çözülmesi içim adım atalım dedik. Ben kendi adıma söylüyorum. Her yağmur sonrası Merkez Cami altını, Çuhalı’yı  su mu basacak diye bir endişe yaşıyorduk.. Bununla ilgili iller bankasına başvurduk ve projemiz onaylandı” dedi.

Yemenici proje hakkında,”   Bu proje yaklaşık 3 milyonluk projedir. Bunun yarısı da hibedir. Ak evler bölgemizde başladı. Şuanda Osmaniye Mahallesinin batı yakasında çalışıyoruz. Daha önce hiç yapılmamış bir projedir. Yani yağmurlama hattı olarak. Biliyorsunuz her yağmur sonrası kanalizasyon şebekelerimiz şişiyordu.

su (1)

 

Çalışmalarımız burada yüzde 70 oranında  bitti. Tamamlanmasıyla ile Çuhalı çarşısına huzur evini oradan başlatıp spor salonunun hem arkası hem önünden içinden insan geçebilecek boyutta büzler döşeteceğiz. Bide kutu menfez çalışması olacak. Ayrıca Barış Tatil sitesinin bu konuda önemli bir sıkıntısı var. Orada da  her yağmur sonrası su basma olayı yaşanıyor.. Onunda önünden denize doğru bir özel bir sistem kuracağız ve suyun  bir daha geri basmayacak gideri de inşallah yapacağız. Proje tamamlanınca aşırı yağmurlarda da dahi  inşallah su basma sıkıntısı yaşamayacağız. Vatandaşlarımızdan geçici bir süre verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Muhakkak ki alt yapı çalışmaları vatandaşlarımızı yorduğu gibi bizleri de yormaktadır. Ama yapmamız gereken bir şeydi. Bunu yapmadığınız zaman hem yollarınız bozuluyor hem de kanalizasyon yağmurlarda şişiyor, kapasitesinin üstünde atık gelince rögarlardan dışarı basıyor. Atk su arıtmaya daha büyük gereksiz yükleme oluyor.”dedi.

ELEKTİRİK HATLARI YER ALTINA ALINIYOR

Yemenici alt yapı çalışmalarının bir zaruret olduğunu, eksiklerin bir an önce tamamlanması gerektiğini ancak tamamının birden yapmanın hem maddi açıdan hem de teknik donatı bakımından zor olduğunu belirterek; “Yağmur suyu deşarj projesiyle birlikte  ana caddelerde  elektrik şebekelerini de yer altına alma çalışmalarını sürdürüyoruz. Alt yapı olmadan üst yapıyı ne kadar yaparsanız yapın. Alt yapı olmadan üst yapıyı tamamlamanın bir anlamı yok. Şu anda Başar caddesinde ve Osmaniye’nin belli bölgelerinde  elektrik hatlarını  yer altına aldırıyoruz.  Seneye inşallah SEDAŞ’ın yapacağı  yeni bir yatırımla  hem Osmaniye mahallemizde,  hem Yukarı mahalle de birde 5 Beşyoldan  başlayarak Değirmen ağzına kadar inşallah elektrik hatlarını yer altına alacağız. Sonra yolları asfalt kaplaması yaparak  en güzel şekilde hizmete sokacağız. Bundan  kimsenin şüphesi olmasın. Sürekli kazılmasından mağduriyet yaşanmış olmasını doğal olduğunu  belirten Başkan Yemenici;” Maalesef  kazılıyor . Bu eksiklerin yapılması bir zorunluluk. kazılmadan da olmuyor. Kazılıyor dendiği zaman tabii AK Parti döneminde bizim yoğunluklu yatırımlarımız oldu. hem içme suyu hatları değiştirildi hem de hükümetimiz doğalgaz getirdi.  Bu alt yapı çalışmaları olacak tabii. Kaçınılmaz bir şey. Bunu bu gün yapmayalım dediğiniz zaman  yarın mutlaka yapacaksınız. Biz en kısa zamanda bu çalışmaları yapıp tamamlayıp toparlayacağız” ifadesini kullandı.