akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3792
EURO
34,7402
ALTIN
2.408,15
BIST
10.092,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA’DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

AKÇAKOCA’DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
19.09.2022 12:10
992
A+
A-

19 Eylül 1921 Tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Ünvanı Ve Mareşal Rütbesi Verilişinin 101. Yıl Dönümü Olan   19 Eylül Gaziler Günü Gaziler Akçakoca Hükümet Konağı Önünde Düzenlenen Törenle Kutlandı.

 

Kaymakam Mustafa Can , Belediye Başkan Yardımcısı  Şenol Yazgan , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Ünlü , As. Şb. Başkanı Asteğmen Besar Kılıç, Düzce Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Astsubay Kdm. Çvş. Özkan Dede, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali  Coşkun,İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, CHP İlçe Başkan Yardımcısı , okul ve daire müdürleri ile Vatanımızı canı pahasına savunmuş günleri kutlanan Kore ve Kıbrıs Gazilerimiz ve yakınları ile okulların bayrak ve flama ekipleri katıldılar.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin  sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

 

 

 

Gaziler Gününün anlam ve önemini belirten bir konuşmasında   Türk Milletinin tarihi boyunca hür ve bağımsız olarak yaşadığını işgal ve esaret altında yaşamaya alışık olmayan asil bir millet olduğunu vurgulayan Akçakoca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Ünlü,; “Bir milletin  vatanı için gözünü kırpmadan canını verecek bireyleri yoksa o ülkenin geleceğini kurmaya ve özgür bağımsız yaşamaya da hakkı yoktur” dedi.

 

 

Ünlü konuşmasının devamında “Tek Millet, Tek Bayrak , tek vatan ve tek devlet altında birleşmiş olan bu milletin evlatları Çanakkalle’de, Kurtuluş Şavaşında Kore’de ve Kıbrıs’ta 15 temmuzda, Fırat Kalkanı Ve Zeytin Dalı  Harekatında iç güvenlik alanında  ve de dünyanın bir çok yerinde iç güvenlik vatanın bekası ve milletinin bağımsızlığı uğruna kanlarını dökerek ya şehit yada gazi olmuşlardır.” dedi.

Piri Reis MTAL öğrencisinin okuduğu şiir ile tören sona erdi.

Gaziler günü kutlamaları kapsamında gazilere  kaymakamlıkça kahvaltı  verildi  ve   öğle namazı öncesinde mevlid okutuldu.