akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3813
EURO
34,5940
ALTIN
2.389,98
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Gece Yarısı “Vira Bismillah” Diyecekler RASTGELE BALIKÇI

Gece Yarısı “Vira Bismillah” Diyecekler RASTGELE BALIKÇI
31.08.2016 19:07
374
A+
A-

Karadenizli Balıkçılar Yasağın Kalkmasıyla Birlikte Bu Gece Yarısı “Vira Bismillah Diyerek” Denize Açılacaklar.

15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı 1 Eylül’de sona erdi. Yasağın kalkmasını büyük bir sabır ve heyecanla bekleyen balıkçılar başta sezon balığı palamut olmak üzere avlanmak için denize açıldılar.

Akçakoca Balıkçı barınağındaki  yeni sezon öncesi son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar bu yıl balık bereketi yaşanacağına inanarak ağlarını denize dökmeye gece yarısından itibaren başlayacaklar.

Tüm verilerin bu yıl balığın bol olacağını gösterdiğini söyleyen Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş “ Umuyorum ki Türkiye bu yıl ucuz ve bol balık yiyecek. Bereketli bir balık sezonu bekliyoruz. Geçen yıl hayal kırıklığı yaşatan palamut bu yıl bereketiyle geliyor. Bu yıl çinakop da oldukça fazla. 1 Eylül’den sonra güzel bir av dönemi bizi bekliyor. Geçen yıla oranla bu yıl denizimizde balık bolluğu var.” Dedi.

Akçakoca balıkçı barınağında 59 orta boy balıkçı teknesi, bir gırgır av teknesi ve üç de trol teknesi bulunduğu belirten Karakaş “Bir sezonda avlanan balığın ekonomik değeri 15 milyon TL civarındadır. Yaz kış denizden ekmeğini çıkaran balıkçılarımız hava koşullarının avlanmaya izin vermesi halinde daha çok avlanabilecekler ve daha da düşen balık fiyatları ile halkımızın bol balık yiyeceği umudundayız” açıklamasında bulundu.