akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3864
EURO
34,7842
ALTIN
2.409,72
BIST
10.097,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bu Sezon 240 bin Ton İç Fındık İhraç Edilecek

Bu Sezon 240 bin Ton İç Fındık İhraç Edilecek
06.06.2017 20:31
536
A+
A-

Fındık İhracatçıları bu sezon 190 bin ton iç fındık ihraç etti. İhraç rakamlarının yükselmesi ile birlikte Fındık ihracatçılarının yeni sezon için beklentileri yükseldi.

9 ay içerisinde 190 bin ton ihraç yapıldığını ve geriye kalan 3 ay ile toplam 240 bin ton iç fındık ihracatı hedefi koyan KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç, bu rakamlarla ülkemize 1 milyar 552 milyon 953 bin dolar girdiğini söyledi.

Sezon başındaki hedeflerinin 230 bin ton iç fındık ihracatı olduğuna işaret eden Sevinç, “Son aylarda artan ihracatla birlikte bu hedefimizde de artış oldu. İnşallah hedeflediğimiz rakama sezon sonu itibarıyla ulaşırız. Bu yönde elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Fındığımızın 120 ülkede alıcı bulduğunu söyleyen Sevinç, “İhracatın büyük bölümü yine Avrupa ülkelerine yapılıyor. Bu ülkelerin başında Almanya, İtalya, Fransa geliyor. Bunları Kanada, Polonya, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Belçika ve İngiltere takip ediyor. Avrupa ülkelerinin yanı sıra AB dışındaki ülkeler ve deniz aşırı ülkelere fındık ihracatı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz fındık ihracatının yapıldığı ülke sayısını daha da artırmak. Bu konuda da çalışmalar sürüyor.” dedi.

Türkiye geçen sezon 227 bin 556 ton iç fındık ihraç etmişti. Bununla beraber 1 milyar 981 milyon dolar gelir elde etmiştik.

istatistikkk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: findikureticisi.com