akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3972
EURO
34,6347
ALTIN
2.393,47
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Başkan Karakaş “Uçak Balıkçılara Zarar Verdi”

Başkan Karakaş “Uçak Balıkçılara Zarar Verdi”
09.05.2017 17:52
483
A+
A-

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Karadeniz’in 1.8 mil açığa batırılan nakliye uçağı ile ilgili yaptığı açıklamada , yetkililere sert çıktı.

Karakaş, açıklamasında, 2009 yılında dalış sporunu geliştirmek ve bu amaçla yapılacak turizm etkinliklerine canlılık kazandırmak amacıyla Akçakoca ilçesinin 1,8 mil açıklarında 29 metre derinliğe batırılan C-47 tipi nakliye uçağının geçtiğimiz günlerde görüntülendiğini anımsattı.

Profesyonel dalgıçlar tarafından görüntü alındığını ve söz konusu uçağı balıkçı ağları ile yıprandığının değerlendirildiğini ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:
“ Bu uçak, 2009 yılında izinleri tam alınmadan keyfekeder batırıldı. Bu amaçla batırılan uçak, konteyner veya kayalar üreme bölgelerinin olduğu ve av yasağının olduğu yerlere atılır. Bu bölgede de avcılık yapılmaz. Burası avlanma sahası. Biz balıkçılar bu bölgede avlanarak ekmek kazanıyoruz. Avlanma sahalarına hiçbir şekilde ne olduğu dahi söylenilmeden uçak batırılmaz, bu uçak bu şekilde buraya batırıldı.”

– “UÇAK BALIKÇILARA ZARAR VERDİ”
Bölgenin avlanma sahası olduğunu aktaran Karakaş, “Dalış yapan hocalarımız ‘Balıkçılar uçağa zarar verdi’ diyorlar. Hayır, uçak balıkçılara zarar verdi. Burası bizim avlanma sahamız, bizim ağlarımız uçağa takılıyor. Herhangi bir balıkçı, o uçağın orda olduğunu nereden bilsin? Uçağın bulunduğu bölgede de herhangi bir uyarı işareti yok. Balıkçıların uçağa zarar vermesi söz konusu değil.”
“Balıkçılar 10 bin lirayı denizde bırakıp geri dönüyor”

Karakaş, bir çok balıkçının 10-15 bin  lira değerindeki ağlarını uçak nedeniyle Karadeniz’in dibinde bırakıp döndüklerini belirterek “Zamanında doğalgaz platformunun kenarlarına yapay kayalar atıldı. Doğalgaz işlemleri de 2 yıl sonra bitecek, bu kayalar ne olacak? Yine balıkçılara zarar verecek. Birileri ‘Ben düşündüm, benim dediğim doğrudur, bu illaki iyi olacaktır’ mantığı ile hareket ediyor. Ama balıkçıları düşünmüyorlar. Burada balıkçı zararı çeken taraf oluyor.”

“Bu çalışma balıkçılara sorulmadı”
Karakaş, yetkililerin uçak batırılmadan önce balıkçılara danışmadığını, belirterek yetkililere sitem etti.