akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2922
EURO
34,6324
ALTIN
2.410,81
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

BAŞKAN YANMAZ’DAN BEŞ YIL DEĞERLENDİRMESİ.

BAŞKAN YANMAZ’DAN BEŞ YIL DEĞERLENDİRMESİ.
06.03.2024 11:48
924
A+
A-

YANMAZ’IN HEDEFİ BÜYÜK

Akçakoca’yı hem turizm şehri hem insanların rahat iş bulabileceği bir kent haline getirme hedefini ürdüren

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, ilçeyle ilgili yaptıkları çalışmalarını ve  yapacaklarını anlattı.

5 yıllık dönemde şeffaf bir yönetim anlayışı içinde olduklarını söyleyen, Akçakoca Belediyesi’ni 23.1 milyon dolar borçla aldıklarını ve borcu 7.7 milyon dolara kadar düşürdüklerini anlatan Yanmaz ilçenin hem turizm şehri hem de ilçe halkının kolay iş bulacağı bir kent haline getirmek istediğini söyledi.

5 yıllık görev süresi içerisinde doğal afetler ve diğer olumsuz koşullara rağmen çalışmaya ara vermediklerini söyleyen Yanmaz “31 Mart 2019 tarihinde Belediye Başkanı seçildikten sonra söz vermiş olduğumuz projeler üzerinde ilerlerken biliyorsunuz 18 Temmuz’da çok büyük bir sel felaketi geçirdik. Bu sel felaketin hasarlarını tam hallettik derken arkasından bir pandemi sürecine girdik. Dolayısıyla ekonomik olarak ciddi şekilde hasar aldık. Ama onu da telafi ettik. Daha sonra Düzce depremi, Hatay, Adıyaman depremleri gibi çok sayıda felaket 5 yıl içine sıkıştı. Bu durum bizim halkımıza  olan hizmet etme aşkımızı engelleyemedi. Sürekli ekiplerimizle birlikte alandaki eksiklikleri giderip projelerimiz üzerinde çalışmalarımıza devam ettik. Bununla ilgili olarak da Dünya Bankası’ndan 119 proje arasından 11 projeyi kabul ettirerek sağladığımız destekle Akçakoca’nın geleceği ile ilgili çok büyük projelere imza atmayı başardık. Projeler arasında pazar yerinin üzerinin GES projesi ile yapılması, 8 elektrikli minibüsün alınması, şarj istasyonu, Bio arıtma tesisi , üniversite yolunun asfaltlanması, Üniversite yolu ile Değirmenağzı arasında bisiklet yolları yapılması, yarı olimpik yüzme havuzu, 1500 kişilik güreş sahası ve derin deşarj ile eskiyen tüm pompaların değiştirilmesi konusunda projelerimizi kabul ettirdik.İhale süreci tamamlananlar  bu ay içerisinde  ihale edilecek .Akçakoca’mıza  hayırlı olsun. Bizler mücadelemizde yerinmek yerine çalışmayı tercih ettik. Akçakocalılara söz verdiğimiz gibi onların efendiliğine değil hizmetkarlığına talip olduk ve sokaklarında gezen bir Belediye Başkanı olarak onların dertlerine çare arayan bir yönetici olmaya çalıştık. Ekibimizle beraber her zaman vatandaşımızla birlikte olmaya özen gösterdik. Esnafımızın yanında olduk, taksicimizin yanında olduk, müteahhidimizin, taşeronumuzun yanında olduk. Garibanın yanında olduk, onların isteklerini elimizden geldiğince karşılamaya çalıştık. Vatandaşımızla el ele başardık” dedi.

HER ŞEY AKÇAKOCA VE AKÇAKOCALILAR İÇİN

Yapılan tüm çalışmaların Akçakoca ve Akçakocalılar için yapıldığının altını çizen Yanmaz, “Yazın Akçakoca’yı festivallerle renklendirmeye çalıştık. Her ne kadar doğal afetlerden dolayı bazı kısıtlamalar gelse bile bunlara devam ettik. Karadeniz’in en büyük gezi teknesini aldık. Osmaniye Mahallesi’nin altındaki sahile dalgı kıranları yaptırdık. Onların da en son yaşanan 6 metrelik dalgalarda kıymeti ortaya çıkmış oldu. Akçakoca’da cenaze taşıma işleri çok büyük sorundu. Onları hallettik. Türkiye’nin neresinde olursa olsun Akçakocalılar yalnız kalmıyorlar. En kötü günlerinde de yanında oluyoruz. Ambulans sistemimizle de Türkiye’nin neresinde olursa olsun Akçakocalıları yalnız bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızı istediği hastaneden alıp sevk ediyoruz. Defin ve hastane işlemlerindeki yaşadıkları ekonomik sorunların da böylelikle önüne geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR İÇİ SERVİS VE OTOBÜS SORUNUNU ÇÖZDÜK

Yanmaz, şehir içine ulaşım konusunda yaşanan sorunları da çözdüklerini belirterek “En büyük sorunlardan biri olan Düzce’ye gitme sorunuydu. Akçakoca için çok büyük bir problemdi. Belediyenin aracına ekstra bir para ödeniyordu, zaman kaybı yaşanıyordu. Önce terminale gidiliyordu, terminalden Düzce’ye, Düzce’den terminale ve tekrar Akçakoca’ya geliniyordu. Bununla birlikte hemşerilerimiz hem soğukta hem yağmurda, çamurda minibüs beklemek zorunda kalıyorlardı. Ayrıca maddi sıkıntıya giriyorlardı. Biz bu sorunu da ortadan kaldırdık. Değirmenağzı’ndan direk bir hat koyarak insanların cebinden hem ekstra para çıkmasını engelledik hem de zaman kayıtlarını engelledik. 10 yıllık süreç içinde servis otobüsleri yoktu. Gelen misafirleri aileler ya da çocuklar sapaktan ekstra taksi parası ödemek zorunda kalıyorlardı. Bununla ilgili de servis otobüsü koyduk, ücretsiz şekilde gelen evlatlarımızı evlerine teslim ediyoruz. Oto parkları ücretsiz hale getirdik. Çünkü Kaymakamlığın önünde cadde üzerinde  daha önceleri park ücreti alınıyordu. Akçakocalılar kendi memleketinde parkçılarla münakaşa etmek durumunda kalıyordu. Bunları kaldırdık” dedi.

İLÇE MERKEZİNİ RENKLENDİRDİK SORUNLARI ÇÖZDÜK

İlçenin giriş ve çıkışı ile merkezi alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yanmaz, “Çuhallı Çarşısını da çok güzel bir hale getirdik. Çınar Caddesi’nde ışıklandırma ve ağaçlandırma çalışması yaptık. Limanın içine girilmiyordu. Limanın içerisinde çok güzel düzenleme yapıp insanların oturabileceği bir yer haline getirdik. Asfaltlama çalışmalarımız devam etti. 15 yıldır asfaltlanmayan Doğramacılar atölyesinin yolların asfaltlanmasını yaptık. Beyazevler’de su sorununu giderilmesi, sağlık ocağının yapılması, Çuhalı çarşıda pazar yeri yapılması, zabıta binasının yapılması, bunlarla birlikte Kale plajının 10 yıldır kapalıyken açılması ve yolunun asfaltlanması, içeride kafeterya konulması, tarihi önemi olan Yukarı Mahallemize de güzel bir sokak çalışması yaparak görünümünü değiştirdik. Bölgeye renk kattı. Kordon bölgesinde insanların oturabileceği yerler teşkil ettik. Orada en önemli konuda Kordon bölgesinde 40 metre uzunluğunda 7 katlı bir bina vardı. Bu binanın ruhsatını Mal sahibi ile anlaşarak kaldırdık ve Akçakoca’nın deniz manzarasını kapanmasını engelledik. Merkez çarşıda eski belediyenin olduğu yerin oraya bir proje çizilmişti ve TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Buranın altına 300 araçlık otopark ve bina değil de yeşil olarak millet bahçesi olmasını istiyoruz. Limanla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yeni Balıkçı Barınağı yapımı ile birlikte limanın içinde düzenleneceğini Akçakocalılara müjdeli haber olarak bildirmekte gurur ve onu duyuyorum” dedi.

AKÇAKOCA HALKI İLE AĞABEY KARDEŞ İLİŞKİMİZ VAR BENİ BÖYLE GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORLAR

Ayağının kırık olmasının çalışmalarını engelleyemediğini ancak Akçakoca halkının kendisine üzüldüğünü söyleyen Yanmaz, “Akçakocalı vatandaşlarımız beni böyle gördükçe üzülüyorlar. Tabi her insan Her insan üzülür. Fakat bizim vatandaşla olan ikili diyaloğumuz ağabey kardeş ilişkimizden dolayı olduğu için gerçekten çok üzüyorlar. Ama ben onlara bu gibi durumların her insanın başına gelebileceğini, her işte bir hayır olabileceğini ve Mühim olanın Kendini az sağlıklı bulduğunda kurumsal işlerde Hizmet etmekten fedakarlık etmemek gerektiğini söylüyorum. Bu konuyu da doktorumla görüşerek belirli saatlerde dışarıya çıkıyorum. Hem seçim için hem Akçakoca’nın temel ihtiyaçları ve yapılması gereken işler için koşturmamız ekibimle birlikte devam ediyor” dedi.

DEVLETİMİZİN AKÇAKOCA’YA YAPTIĞI YATIRIMLARA DA DESTEK OLUYORUZ

Merkezi bütçe ve devlet eli ile ilçeye yapılan yatırımlara da destek olduklarını dile getiren Yanmaz, “Devlet yatırımlarına da sonuna kadar destek oluyoruz. Biliyorsunuz hastanenin yerini belediye olarak biz devrettik. Hastanenin yapımında da belediye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. İmar konusunda olsun, oradaki bir takım tanzim ve değişiklikler konusunda meclisimizde birlikte tamamen yatırımın yanındayız. Orada ayrıca bir kavşak yapılması söz konusu. Bu konuyla ilgili de bakan yardımcımızla görüştük. Kendisi de zaten bizleri çağırmıştı. O konuda en kısa zamanda hallolacak. Mevcut limanın 3 katı büyüklüğünde Balıkçı barınağını devletimiz yapacak. Onunla ilgili projelendirme işleri devam ediyor” dedi.

AKÇAKOCA İHTİSAS OSB’DE YER TAHSİSLERİ BAŞLADI

Akçakoca ihtisas OSB’de firmalara yer tahsislerinin başladığına dikkat çeken Yanmaz, “Aynı zamanda OSB ile ilgili de işlemler Ticaret Odası ve Sayın Valimiz başkanlığında bitirildi. Fabrika sahiplerinin arsa tahsis paralarını aldık. Kendilerine şu anda devretmeye başladık. Böylelikle Akçakoca’da işsizlik sorunu da ortadan kalkacak. 2.500 – 3000 kişiye istihdam sağlanması düşünülüyor. 1 ya 1,5 yıl içerisinde bu sorun da ortadan kalkmış olacak. Devlet yatırımlarıyla ilgili her şeyde elimizi taşın altına koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ESKİ HASTANENİN YERİNE MİLLET PARKI PROJESİ

Akçakoca’da yapılan 50 yataklı hastanenin tamamlanması ile eski hastane yerine millet bahçesi yapılacağını söyleyen Yanmaz, “Eski hastanenin olduğu yeri de yeni hastaneye devrederken Akçakoca Belediyesi’ne Park yapılmak şartıyla tahsis ettirdik. Dolayısıyla Orayı da millet bahçesi yapmayı düşünüyoruz. Aynı zamanda karayollarından Almış olduğumuz 5 dönümlük yeri üniversitenin asfaltlanma çalışması bittikten sonra kamp alanına çevirmeyi düşünüyoruz. Eski cezaevimiz vardı tarihi cezaevimiz. Orayı da aldık. Oraya Akçakoca Mahalle Derneği’ne devrettik. Orası restore edilip kültürel faaliyetlerin yapılacağı yer olarak düzenlenecek. Bu konuda da belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

AKÇAKOCA BELEDİYESİNİ 23.1 MİLYON DOLARLA DEVİR ALDIK

Görev süresi içinde şeffaf yönetim anlayışı içinde olduklarını söyleyen Yanmaz, “Ben Akçakoca Belediyesi 23.1 milyon dolar borçla aldım. Şuanda Akçakoca belediyemizin borcu 7.7 milyon dolara düşürüldü. Yani Akçakoca Belediyesi’nin borcunu üçte bir oranında düşürmeyi başardık. Onun haricinde personel sayımızda da ciddi bir artış yok. Normalde 372 ile almış olduğum personel sayısı şu anda 403 olup bunların 18 tanesini yeni açılan arıtma tesisde, geri kalanı ise gemide çalışmak üzere istihdam ettik. Aynı zamanda işçilere maaş borcumuz prim borcumuz yok. Hatta ve hatta 30 EYT’liyi emekli edip ilk haftada bütün tazminatlarını yatırdık. En önemlisi de Akçakoca’nın 35 milyon liralık taşınmazını sattık ama yerine 51 milyon liralık taşınmaz kazandırdık. Yani bütçemizi sel geçirmemize rağmen, 2 yıl pandemi geçirmemize rağmen Düzce depremi Ukrayna Savaşı ekonomik krizler ve akabinde Hatay, Adıyaman depremleri gibi ülkenin zor duruma düşmesine rağmen bütçemizi oldukça düzgün bir hale getirmeyi başardık. İnşallah 31 Mart 2024’ten sonra da bizleri yetki verilirse bu süreçte bu hızla devam etmeyi Akçakocalılara karşı kendimize borç biliyoruz” dedi.

AKÇAKOCA’YI TURİZMİN CENNETİ VE İSTİHDAMDA DA TERCİH EDİLEN BİR KENT YAPMA HAYALİM VAR

Akçakoca ile ilgili hayallerini anlatan Yanmaz, “Akçakoca ile ilgili ilk başta da dediğim gibi hem bir Turizm kenti aynı zamanda vatandaşların kendi çocuklarını iş bulabileceği bir kent haline dönüştürebilmek için mücadelemiz devam ediyor. Bununla ilgili de anlattığım gibi OSB olayı zaten bitmiş durumda. Turizmle ilgili de çok çaba sarf ettik. İlk geldiğim zamanlarda sahillerde duşa kabinle tuvalet yoktu. Bununla başlayarak Akçakoca’nın çevresini değiştirdik. Şehrin girişlerinde Park düzenleme ve Rekreasyon çalışmaları yaparak insanların içeri girdiklerinde güzel bir manzara görünmesini sağladık. Ayrıca şahsım olarak ağaçları çok sevdiğimden 4300 adet çınar ağacı ektim. Bunun yanında 300 tane kara yemiş ağacı, 700 tane Defne ağacı, 2700 tane portakal mandalina gibi Mahalle aralarına ağaçlar diktirdik. Her geçen gün bu ağaçların sayısını arttırıyoruz. Bunun güzelliğini şuradan anlıyoruz. Haziran 1’de Akçakoca Emniyet verilerine göre hemen hemen her gün ilçeye 10 ile 15.000 arası araç girişi oldu. Bayramlarda 577 bin, fındık festivali düzenledik, fındık Festivali’nde 190 bin araç girişi, hamsi festivallerinde Akçakoca’da ilk defa ben düzenledim orada da 40 ile 50 bin arasında araç girişi oldu. Hatta ve hatta kışın Hava iyi olduğu zaman cumartesi pazar günleri 15 ile 20 bin araç girişi oluyor. Bunun temel nedenleri özellikle gezi teknesi ve insanlar geldiği zaman farklı bir kent bulmaya başladılar” dedi.

ALTERNATİFLERİ ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

İlçeye gelen vatandaşların zaman geçirmesini arttırmak ve hem bütçeye uygun hem de eğlenceli aktiviteler için alternatifleri arttırmayı planladıklarını söyleyen Yanmaz, “Biliyorsunuz Melen çayımız var. Melen’de 150 metrekarelik bir yer kiraladık. Orada da küçük bir restoran yapıp iki tane gezi  teknesi alacağız. 16’şar kişilik iki gezi teknesi olacak. Bir tanesi 5 kilometre gezi yapacak, diğeri de balık tutmak isteyenler için kullanılacak. Balık tutanlar dönüşte restoranda balıklarını yiyip Akçakoca’ya geri dönecekler. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Aktaş şelalesinin orada gezi yollarının olduğu projemiz bitti. Bunu Özel İdare ile birlikte başardık. Turizm ile ilgili çok farklı çalışmalarımız var” dedi.

KALE BÖLGESİNE HİLAL ŞEKLİNDE KOY YAPILACAK DENİZE GİRME SÜRESİ 3 AYA ÇIKACAK

Plajlarda esen Poyraz rüzgarına karşı düzenleme çalışmaları ile denize girme süresini arttırabileceklerini ifade eden Yanmaz, “Kale bölgesinde hilal şeklinde bir tane koy yapmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz orası yarım koy. Akçakoca’da artık denize girilebilir yerlerin artmasını istiyoruz. Öğleden sonra Poyraz çıkmasına rağmen bu tip yerler teşkil ederek Akçakoca’da devamlı 3 ay boyunca denize girmelerini sağlayabilmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

UCUZ BALIK, AQUAPARK, AVM

Yanmaz son olarak Akçakoca’da yapmak istedikleri sıralayarak şunları söyledi “Ucuz balık yeme yerleri yaptık. Aileler kendi bütçelerine göre kilo ile balığını alıp sadece pişirme ücreti vererek balık yiyebiliyorlar. Bunun gibi çeşitli çalışmalarla vatandaşlarımızı memnun etmek istiyoruz. Pandemiden önce Aquapark ile ilgili bir ihalemiz söz konusuydu. Fakat bu pandemi süreci içerisinde yatırımcılar geri çekildiler. Ama şu anda o da ihale hazırlanıyor. 15 Temmuz parkının yanında bir yerimiz var. Orada aqua parkı yapacağız, yanında da 3 bin metrekarelik bir AVM yapacağız. Onlar da hayırlısıyla bitecek. Bizler sonuç itibariyle her gelen insanın kendine göre bir faaliyet bulduğu kendisinin ilgisini çekebilecek şekilde ilçeye değer kazandıracak çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Ankara ve İstanbul gibi iki Metropol şehir arasındaki bu ilçemizin Türkiyemizin Yıldız Turizm kentleri arasında gireceğinden gayet eminiz.”