akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3737
EURO
34,7104
ALTIN
2.393,67
BIST
10.159,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

50 YATAKLI AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİ’NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

50 YATAKLI AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİ’NİN   TEMELİ TÖRENLE ATILDI
04.03.2024 10:04
927
A+
A-

Ketmenli yol ayrımında  inşa edilen 50 yataklı Akçakoca Devlet Hastanesinin  temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan,  Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve  Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz,   Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç,      Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ,AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Ak Parti ve MHP Akçakoca İlçe Başkanları , Ak Parti Akçakoca Belediye Başkan adayı Osman Cumur ve çok sayıda bürokrat, müdürler, sağlıkçılar ve vatandaşlar katıldılar.

 

Yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı” olarak adlandırılan ikinci yüz yıla karalılıkla adım attıklarını belirten Düzce Valisi Selçuk Aslan Aslan, “Bu vizyon bizi her sektörde en önde koşmaya doğru yönlendiriyor. Türkiye Yüzyılı’nın iddialı olduğu alanlardan biri de sağlık alanıdır.” dedi.

 

Aslan, turizmin öncülerinden Akçakoca’nın da sağlık atılımına ihtiyacının bulunduğuna değinerek, “Önümüzdeki 50 yılın ihtiyaçlarını giderecek şekilde hem teknolojik donanımları hem de üniteleriyle hastane projemiz daha da gelişti. Hizmetin Akçakocalılara hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

BİR YIL SONRA HİZMETE ALINMASI PLANLANIYOR

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, çok uzun süredir arzu ettikleri hizmeti ilçeye kazandırmak için ilk adımı attıklarını söyledi.

Akçakoca’nın çok hızlı büyüyen ilçe olduğunu vurgulayan Keşir, “Sadece Akçakocalılar için değil, yazın buraya dışarıdan çok sayıda misafirimiz geliyor. Onlara da hizmet edecek kapasitede büyük bir sağlık tesisine uzun zamandır ihtiyacımız vardı.  Yerelden kaynaklı yaşanan sıkıntılar nedeniyle geciken bu hizmetimizi de çok şükür aşarak bugünlere geldik. Mevcut hastanemizin bulunduğu alan burası hizmet vermeye başladıktan sonra  binalar kaldırılarak millet bahçesi olacak.” şeklinde konuştu.

Projenin iş bitirme süresinin yaklaşık 500 gün olduğunu belirten Keşir “Ancak müteahhit firma yetkilisinin bir  aksilik olmaması halinde 300 günde teslim edeceği sözünü aldık.” Dedi.

Bu sözü yapımcı firma sahibine  tasdik ettirmesi büyük alkış aldı.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Türkiye’de hizmet kervanının kesintisiz olarak yürümesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hastane hakkında bilgiler verdiği konuşmasında İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ise son teknolojik tıbbi cihazlar ve laboratuvar sistemlerinin bulunduğu 22 bin metrekare kapalı alana sahip olacak 50 yataklı hastanede, 22 diyaliz ünitesi, yoğun bakım, diş ve diyabet üniteleri ile konferans salonunun bulunacağını kaydetti.

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk’ün yaptığı ve hayırlara vesile olmasını dilediği konuşmanın ardından yapılan dualar eşliğinde butonlara basılarak temele ilk harç döküldü.