akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3593
EURO
34,8551
ALTIN
2.389,39
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

TÜRKİYE’DE BİR İLK , AKÇAKOCA ORHAN ÖZDEMİR FEN LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

TÜRKİYE’DE BİR İLK , AKÇAKOCA ORHAN ÖZDEMİR FEN LİSESİ’NDE  GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
06.01.2024 10:41
863
A+
A-

Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’nde   “Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı” açılıyor.

Akçakoca’ya başta sağlık ve eğitim olmak üzere sayısız  yatırımlarda bulunan hayırsever iş insanı  Burhan Özdemir , Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile  Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’nde  Türkiye’de bir ilk olan  “Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı” açılması protokolünü imzalayarak Akçakoca’ya büyük bir gurur   yaşattı.

 

 Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü ile Optimal Proje Yönetimi ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. arasında ”Eğitim Sisteminde Sanal Gerçeklik Uygulamalarına Yönelik Uygulama ve İş Birliği Protokolü” imzalandı. Hayırsever Burhan ÖZDEMİR’in katkılarıyla Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesinde kurulacak olan “Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı” Genel Müdürlüğe bağlı kurumlarda hayata geçirilecek kapsamlı ilk sanal gerçeklik uygulama sınıfı özelliği taşımaktadır.

Özel gereksinimi olan bireylerin farklı türdeki gereksinimlerine yanıt verecek, akademik, sosyal, günlük yaşam ve  iletişim becerilerinin öğretiminde çözümler üretilmesine ya da başka türlü destekler. sağlayan “Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı”nın ilk etapta gelişmiş bilgisayarlar, VR gözlükler ve yazılım desteği ile Fen Bilimleri / Matematik alanlarında, öğrencilerin  destekleneceği sınıfın,  süreç içerisinde içerik açısından zenginleştirilerek Genel Müdürlüğe bağlı ülke  genelinde tüm kurumlarda yaygınlaştırması planlandığı ifade edildi.

Türkiye’de bir ilki Akçakoca’ya kazandırdığı  hizmeti  ve Orhan Özdemir Fen Lisesi’ni Türkiye’nin marka okullarından biri yapma kararlılığında olan  Hayırsever İş İnsanı  Burhan Özdemir’e  teşekkür ediyor , bu çalışmanın  okulumuza ,tüm eğitim camiamıza  ve Akçakoca’mıza hayırlı olmasını hayırlı olmasını diliyoruz.