akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

FIRTINA BALIKÇI BARINAĞI’NIN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİ

FIRTINA BALIKÇI BARINAĞI’NIN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİ
20.11.2023 09:03
479
A+
A-

Bölgemizi etkisi altına alan şiddetli fırtına Akçakoca balıkçı barınağını alt üst etti. Balıkçıların zararı büyük

Birçok büyük teknenin fırtına başlamadan terk ettiği barınakta kalan ve imkanları ölçüsünde sahipleri tarafından alınan önlemler bir işe yaramadı  karayel denizine açı olması nedeniyle Barınak içinde  oluşan  ve mendirekleri aşan  dalgalar  karadaki tekneleri birbirine çarparak  kırılmalara neden oldu ağları denize sürükledi.

Saatte 100 km. nin üstünde esen rüzgarla birlikte aşırı yağış altında hiçbir müdahalede bulunamayan balıkçıların  tekne ve ağları büyük ölçüde zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan fırtınanın yıllardır balıkçıların taleplerine ve önermelerine siyasilerin kulaklarını tıkamalarından kaynaklandığının altını çizen SU Ürünleri kooperatifi başkanı Mustafa Karakaş tepkisini “Arkadaşlar, ilk önce tüm Balıkçı camiasına geçmiş olsun. Hayatımızın en büyük afetini yaşıyoruz Akçakoca barınağı olarak bu afeti başarılı bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum bir adet bile tekne batırmadık. Ancak karadaki teknelerimiz, ağlarımız diğer malzemelerimiz barınağımızın hatalı yapılışından dolayı büyük zarar gördü. Tüm ağlarımız karadan denize gitti. Buda bizlere haddini aşan zarar verdi .Buna da şükür diyelim .İlk önce can sağlığı ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bundan yaklaşık on sene önce bir ana mendirek projemiz vardı ve onaylanıp parası da hesaba yatmıştı. Bu projeyi iptal etmek için birileri yırtınıp durdu  ve başardı da.  Biz balıkçılar bizim projemize engel olan o şımarık o ukala o bencil o kendini bilmez insanlar yüzünden malımızı kaybediyoruz, günlerdir uyku uyumuyoruz sabaha kadar limanda nöbet tutuyoruz. Lanet olsun sizlere .Allah’ınızdan bulun. Bizim yaşadıklarımızı inşallah yaşamadan Allah canınızı almasın” diyerek ifade etti.