akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BELEDİYE MECLİSİNDE GERGİNLİK !!

BELEDİYE MECLİSİNDE  GERGİNLİK !!
07.07.2023 10:52
303
A+
A-

Çoğunluk sağlanamadığından ertelenen Akçakoca Belediyesi  Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısı 06 Temmuz 2023 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan saat 11.00’de gerçekleşen meclis toplantısının en önemli gündem maddesi olan Akçakoca İçin hayati öneme haiz biyolojik arıtmanın yapımını sağlayacak Dünya Bankasından alınacak  kredi borçlanması görüşülürken Ak Parti Gurubu sözcüleri ile Başkan Yanmaz arasında tartışmalar yaşandı.

Başkan Yanmaz’ın mecliste görüşülmesi söz konusu Biyolojik arıtma Akevler paket arıtma ve elektrikli otobüsler için gerekli 10 milyon 500 bin Euro luk ek kredi için yetki talebini içeren madde ile ilgili açıklamasının ardından  oylamaya sunuldu.

Oylamaya geçilmeden konu ile ilgili olarak söz isteyen Ak Parti meclis üyeleri  Tarık Cingirt ve İbrahim Öztaş borçlanma rakamın çok olduğunu yapılacak işler için 12.5 milyonluk krediye daha önce onay vermiş olduklarını ,yeni talebin nedenini ve yabancı bir para cinsi üzerinden olmasına ilişkin ödenme güçlüğü yaşanabileceği konusunda tereddütlerinin olduğunu,   farklı alternatiflerin yeterince değerlendirilmediğini belirterek bu nedenle de onay vermeyeceklerini ifade ettiler.  Başkan Yanmaz’ın tekrar detaylı bir şekilde  konunun önemine dikkat çektiği, arıtmanın yenilenmesine vurgu yaptığı “Arıtma arıtmıyor. Ekonomik ömrünü doldurdu. Patlamak üzere. Ek kredi talebi konuyu takip eden Çevre Şehircilik bakanlığının onayı ve İller Bankası takibinde verilmektedir. Belediyemizin parasal konulara ilişkin bir müdahalesi söz konusu değildir. Arıtmanın yapılmaması büyük sorunlara mal olacaktır. Bu konuya siyaseten yaklaşılmamalı. Hayır demek Akçakoca’ya yapılacak en büyük kötülüktür “dediği açıklama üzerine karşılıklı itirazlar ve tartışma yaşandıktan sonra, maddenin oylamasına  geçildi.

Ak Parti meclis grubunun hayır yönünde oy kullandığı madde, diğer meclis üyelerin evet yönünde oy kullanmaları nedeniyle ‘oy çokluğuyla’ kabul edildi.

Gündemin diğer maddelerini oluşturan yeni sokaklara yeni  isimlerinin verilmesi ve  değişimi, imarla ilgili maddelerin komisyona havaleleri   görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonrasında belediye meclis koridorunda belediye başkanı Okan Yanmaz’ın Ak Parti Meclis gurubunun ittifak ruhuna aykırı davranışlarda bulunduklarını ima etmesine Ak Parti ilçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’ nun yanıt vermesiyle ortam gerildi ve tartışma yaşandı. Seslerin yükselmeye ve serleşmeye başlayan tartışma  başkan yardımcıları ve diğer meclis üyelerinin  müdahalesiyle sonlandı.

 

Olayın ardından Başkan Okan Yanmaz ve Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu  yaşanan hadiseye dönük olarak basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.