akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

AKÇAKOCA ADD’den 23 NİSAN MESAJI

AKÇAKOCA ADD’den 23 NİSAN MESAJI
23.04.2023 09:28
224
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Akçakoca  Şube Başkanı Şükriye Ertuğrul , “Cumhuriyete ve onun temel değerlerine, sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Akçakoca Şube Başkanı Şükriye Ertuğrul  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Ertuğrul mesajında ; “Ulusal Egemenliğimizin simgesi Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103. yılını kutluyoruz. Buna bağlı olarak yeryüzünde çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920; millet olarak kimliğimizi, kişiliğimizi kazandığımız ve sömürgeci güçlere meydan okuduğumuz önemli bir tarihtir. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışıyla, milli mücadelenin karargâhı kurulmuş ve milli devletin de temeli atılmıştır. 23 Nisan Çocuk Bayramının önüne Ulusal Egemenlik kavramının eklenmiş olması son derece anlamlıdır. Türk ulusu 103 yıl önce ilk kez bir padişahın egemenliği yerine “Ulusun Egemenliği” kavramını getirmiştir. Ayrıca “Gazi Meclisi” unvanı, dünya da sadece TBMM’ne aittir.

Bu onurlu , gururlu ve saygın unvanı sahiplenmek, hepimizin yurttaşlık görevi ve sorumluluğudur. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları, savaşın ateşine, İstanbul’daki Padişahın ihanetine, rağmen Meclisi çalıştırmaktan asla vazgeçmemiştir. Ulus iradesi hep egemen kılınmıştır. Bu nedenle de 20 Ocak 1921 tarihinde kabul edilen Anayasamız “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarını kabul etmiş ve bu sözü meclisin duvarına asmıştır. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyete ve onun temel değerlerine, Milli bayramlarımıza, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, vatanımıza, milletimize, bağımsızlığımıza ve demokrasimize sahip çıkmak için, mücadeleye birlik ve beraberlik içinde devam etmeliyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği Akçakoca  Şubesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor Başta Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.