akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3239
EURO
34,8268
ALTIN
2.392,29
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

15. AKÇAKOCA BELEDİYESİ PALAMUT BRİÇ TURNUVASI BAŞLADI

15. AKÇAKOCA BELEDİYESİ PALAMUT BRİÇ TURNUVASI BAŞLADI
15.10.2022 19:34
1.418
A+
A-

Türkiye Briç Federasyonu’ nun programlı turnuvalarından  geleneksel 15.   Akçakoca Palamut Briç Turnuvası Belediye Nikah Salonunda başladı.

Akçakoca Palamut Briç ve Satranç Kulübü’nün Akçakoca Belediyesi sponsorluğunda düzenlediği turnuvaya ülkemizin dört bir yanından yaklaşık 400 briç sporcusu katıldı.

Turnuva Akçakoca Briç Kulübü Başkanı Göksel Aydın’ın daveti üzerine yapılan Atatürk, silah arkadaşları , içimizi yakan Bartın’da yirdiğimiz 41 can ve tüm şehitler adına  saygı duruşu ve ardından okunan İstiklala Marşımız ile başladı.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz,  Bartında yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ve yakınlarına sabır dileyerek başladığı açış konuşmasında “ Sizler gibi değerli briç ustalarını Akçakoca’mızda ağılamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı şahsım ve Akçakoca Halkı adına teşekkür ediyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz “ dedi.

Briç Sporu Anavatanının  Türkiye olduğunu , 1856’daki Kırım Savaşı sırasında İstanbul’a gelen İngiliz askerleri ile Türkler’in ortaklaşa yarattığı bir oyun olup Galata Köprüsü görüntüsünde  İki insanla, iki insana karşı oynanan, insanlar arasında bir köprü kurularak oynanması zorunlu bir oyun olduğunu  bu nedenle köprü anlamına gelen Briç adı verildiğini belirten  Yanmaz konuşmasında; “ Akçakoca Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara her zaman destek verdik ve vermeyi de sürdüreceğiz. Her yıl üstüne koyarak organizasyonu büyüterek siz katılımcılar sayesinde Akçakoca isminin daha geniş kitlelere duyurulacağını biliyoruz. Akçakoca gördüğünüz gibi yeşil ve mavinin iç içe olduğu güzel bir ilçe. Sizleri her zaman şehrimizde ağırlamaktan  onur duyacağız. Bu tip organizasyonları  Akçakoca için çok önemli buluyorum. Bu organizasyona emeği geçen  Briç Kulübü Başkanı ve Yöneticilerine ,Festival komitesi başkanı eşim Nursen Yanmaz ve  Belediye personeline  verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. “ diyerek sözlerini tamamladı.

 Turnuvanın yapıdığı salon girişinde  Sosyal ve Kültür İşleri Koordinatörü Nursen Yanmaz’ın düzenlediği stantlarda  Gönül Yavuz ve Osmaniye İlkokulları Aile Birlikleri hanımlarının kendi elleriyle hazırlayıp gelirleri öğrencilere harcanacak  nefis yiyecekler ve Akçakoca ürünleri  konuklara sunuldu.

Konuşmanın ardından karşılaşmalar başladı ve saat 17 00 ilk seans tamamlandı. 2. Seans yarın saat 11 de başlayacak.