akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5841
EURO
35,0183
ALTIN
2.456,66
BIST
9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İKİ KADIN GİRİŞİMCİ AKÇAKOCA’DA BİR İLK GEÇEKLEŞTİRDİ

İKİ KADIN GİRİŞİMCİ AKÇAKOCA’DA BİR İLK GEÇEKLEŞTİRDİ
02.09.2022 20:04
2.517
A+
A-

Akçakoca’lı iki Kadın girişimci Alev Ünal ve Hatice Ünal Özer  el ele vererek Akçakoca’da  eksikliği hep konuşulan bir işletmeyi hayata geçirdiler.

Ünal ve Özer’in Akçakoca’ya kazandırdıkları “FINDIK DALI” adını verdikleri fındık işleme tesisi   Kaymakam Can , iş dünyasının önemli isimleri ATSO Başkanı Nazım Pazvant, siyasiler , girişimci kadınların yakın çevreleri ve dostlarının katıldığı bir törenle okunan dualar eşliğinde açıldı.

Fındığın  kırılması, kavrulması, vakumlanması , şekerlenmesi ve ezmesinin yapılabildiği işletmeyi   bizzat  konuklarına gezdirerek bilgiler veren  girişimci Alev Ünal

fındığı mamul hale getirmenin yanısıra bir sosyal sorumluluk projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını Akçakoca Fındığı İmalat Satış noktasını Fındığın tadı dalında sloganıyla açtıklarını belirterek  “ İşletmemiz için mamul tüketime hazır farklı lezzetlerde ürünler kazandırma yanında Akçakoca’lı üreticilerimizin fındığının daha da değerlendirilmesinin önünü açacak bir sosyal sorumluluk projesini de uygulamaya soktuk. Üreticimizin minimum 10 KG ve üstü getirdiği fındığı bir bedel karşılığında   kırma kavurma şekerleme vakkumlama gibi hangi  işlemden geçirilmesini isterse bunu sağlıyoruz . Kurduğumuz işletmenin Fındığımızın daha değer kazanmasını ilçe ve ülke ekonomisine  katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

 Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can böyle bir işletmeyi Akçakoca’ya kazandıran girişimci kadınların çok önemli bir işe imza attıklarını belirterek hayırlı olmasını diledi ve tebrik etti.

Akçakoca ürünlerinden elde edilen  kolonyalara da yer verilen İşletmenin açılışında Piyano, Keman ve Viyolonsel üçlüsünün  canlı performans mükemmel müzik dinletisi eşliğinde  farklı lezzetlerden oluşan ikramlar yapıldı.