akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5717
EURO
34,9981
ALTIN
2.460,27
BIST
9.899,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

FEDAİ KARABIYIK MTAL TÜRKİYE FİNALİNDE

FEDAİ KARABIYIK MTAL TÜRKİYE FİNALİNDE
13.06.2022 21:30
1.107
A+
A-

Bilimsel projeler alanındaki  çalışmaları ile dikkat çeken Akçakoca’nın başarılı Liselerinden Fedai Karabıyık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi TEKNOFEST  projeler yarışmasında Türkiye finaline kaldı.

 

Binlerce projenin yarıştığı  güvenli ulaşım alanındaki projeleri ile ilk elemeyi geçerek 360 proje arasına girme başarısı gösteren Fedai Karabıyık  MTAL  ikinci elemede de başarısını sürdürerek  son 30 proje arasında yer aldı ve 29-31 Temmuz 2022 de Ordu’da yapılacak  Teknofest Türkiye finalinde yarışmaya hak kazandı.

Çok daha olanaklı ve donanımlı okulların projelerinin yer aldığı yarışmada tamamen kendi el emekleri ile ortaya çıkardıkları maket araç üzerinde  öğretmenleri Şahin Koç gözetiminde çalışmalarını sürdüren Selami Karaltı ile Muhammed Tunahan Bal’ın     tek hedefi AKÇAKAPI  Projesi ile  Türkiye  Teknofest Finalinde  en iyi dereceyi alarak Akçakoca’ya gururla dönmek.

 

Toplu taşıma araçlarında kapının açık kalması, soğutma amacıyla şoförün açması yada dikkatsizlikten kaynaklı açılmalardan dolayı yaşanan ölümlü kazaların önlemek  amaçlı yola çıkılan  proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan Proje Öğretmeni  Şahin Koç “  Özellikle toplu taşıma araçları ve çocuklu ailelerin özel araçlarında kullanıma hazır hale getirdiğimiz sistem araçlara takılan bir kart ile hareket halindeki aracın kapısını otomatik olarak kapatıyor. Açılması için aracın mutlak durması gerek. Sadece acil durumlarda açılması için bir güvenlik butonu var. Şu anda kart kullanıma hazır. Patent girişimimiz var ve hemen tüm oto elektrikçileri takabilecek durumda .”dedi