akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

AKÇAKOCA FEDAİ KARABIYIK  MTAL “GÜNEŞ ENERJİSİ İLE KESİNTİSİZ DERS” PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

AKÇAKOCA FEDAİ KARABIYIK  MTAL “GÜNEŞ ENERJİSİ İLE KESİNTİSİZ DERS” PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR
05.04.2022 20:02
1.324
A+
A-

Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  yaptığı başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekliyor.  Eğitim öğretimde enerji kesintisi yaşandığı dönemlerde derslerin aksamaması eğitimin kesilmemesini amaçlayan bir proje üzerinde okul bünyesinde yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla ““GÜNEŞ ENERJİSİ İLE KESİNTİSİZ DERS” adını verdikleri projenin patent başvurusunu yaptı.

Konu ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede “Okullarda Fatih projesi ile başlayan etkileşimli tahta kullanımı ve internet erişimi sayesinde eğitim öğretim ortamı daha etkin şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Aynı zamanda öğrenci ve öğretmenlerde bulunan eTab4 ve eTab5 tabletleri ile görsel ve işitsel olarak daha çok duyu organına hitap ederek kalıcı öğrenmeler gerçekleşmektedir. Tüm bu cihazlar birbiri ile ağ kurabilmekte, iletişim ve görsellik açısından çeşitli uygulamalar yapma imkanlarını bizlere sunabilmektedir. Ancak şebeke kaynaklı arıza bakım onarım yada atmosferik etkiler; rüzgar, fırtına, yıldırım sebebiyle enerji kesintisi okullarımızda da yaşanılabilmektedir. Yaptığımız faydalı model ile enerji kesintisi, inkita neticesinde tüm cihazlarımızla aktif olarak kullanıma devam şişli escort edilmektedir.

 

 

Güneş panelleri vasıtasıyla ürettiğimiz yenilenebilir enerji maliyetsiz olarak sınıf yada herhangi bir eğitim öğretim ortamına taşınabilmektedir. Aynı zamanda platform üzerinde bulunan USB şarj çıkışları(5V)  ile tabletleri şarj edebilme ve birden fazla 220V priz çıkışı etkileşimli tahta yada etkileşimli tahtalara besleme sağlanabilmektedir. Sistem karanlık sınıf ortamını da aydınlatabilmektedir.

Panele paralel bağlı akümülatör grupları 200Ah (amper-saat) kapasite ile oldukça yeterli bir süre bizlere enerji temini sağlamaktadır. Güneşin olmadığı yada gece ortamında kesintisiz bir eğitim öğretim ortamını bizlere sunmaktadır.

Sanayiye uygulanabilir olma: Faydalı modelimiz tüm okul ve sınıf ortamları için uygundur ve rahatlıkla ücretsiz ve de maliyetsiz bir enerji olarak kullanılabilir. Tarım dahil tüm endüstri faaliyet alanlarına da uyarlanabilme imkanına sahiptir. Elektrik temiz enerji kaynağıdır ve üretim şekli bakımından da yenilenebilir enerji kaynağı güneş enerjisi kullanılmaktadır.







ETİKETLER: