akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

BELEDİYE KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN , “YAŞAM İÇİN SU VE TEMİZ ÇEVRE” KONULU PANEL

BELEDİYE KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN , “YAŞAM İÇİN SU VE TEMİZ ÇEVRE” KONULU PANEL
28.03.2022 20:30
841
A+
A-

Düzce Üniversitesi, Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUBİYOM) ve Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü birlikteliği  ile “Yaşam İçin Su ve Temiz Çevre” temalı su kaynakları ve doğanın sürdürülebilir kullanılması, su kaynakları ve deniz kirliliği ile ilişkileri konularında toplumsal bilinci artırma çalışmaları dahilinde Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu’nun katılımı ile panel gerçekleşti.

 

Gerçekleşen panele ; Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yeliz Yalılı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yaptığı konuşmasında su kaynaklarının sürdürülebilir kullanılmasının gerekliliğine dikkat çeken Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu “Su kaynaklarını sürdürülebilir bir şekilde kullanarak gelecek nesillerin de kullanabileceği seviyede bırakmak insanlığın en önemli sorumluluklarının başında gelmektedir. Suyun olmadığı yerde canlıların yaşamlarına devam etmesi çok zordur, imkânsızdır. İnsan ihtiyaçlarının sürekli artması buna karşın doğal kaynakların çeşitli sebeplerle azalır durumda olması su kaynaklarını sürdürülebilir kullanılmasını gerekli kılmaktadır. Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanılarak gelecek nesillerin de kullanabileceği seviyede bırakmak insanlığın en önemli sorumluluklarından biridir. Çevre insanlar ve hayvanların yaşamlarını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu doğal ortamdır. Bu yüzden çevre kirliliği dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesidir. Hava, su, toprak olmadan canlı varlıklar yaşayamaz. Çevre kirliliği ise doğal olmayan bir şekilde doğanın insanlar tarafından kirletilmesidir. Hızla artan nüfus, kentleşme, sanayileşme, doğal kaynakların yoğun bir şekilde tüketilmesi, kimyasal ve fosil yakıtların kullanılması çevre kirliliğine neden olmaktadır” dedi.

Yağlıoğlu buna bağlı olarak  birçok konuya sunum eşliğinde değindi.

Panelin sonunda   Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz,  Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu’na  plaket takdim etti ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

 

 

 







ETİKETLER: