akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

FEDAİ KARABIYIK MTAL İKİ PROJEYLE TEKNOFEST’TE

FEDAİ KARABIYIK MTAL İKİ PROJEYLE TEKNOFEST’TE
22.03.2022 10:39
1.138
A+
A-

2021-22 Öğretim yılında çalışmaları ve projeleriyle gerek il gerekse ulusal platformlarda  elde ettiği başarılarıyla dikkat çeken Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi,    escort ankara   Avrupa ve Asya’nın en büyük havacılık festivali olan ve binlerce grubun katıldığı TEKNOFEST 2022 ye iki projeyle başvurdu.

 

Danışman öğretmenleri Şahin Koç gözetiminde Selami KaraltıMuhammet Tunahan Bal, Cengizhan Tekin Ve Buğra Mert Bozkurt’tan oluşan  Akçakoca 001 ve  Akçakoca 002 takımlarıyla Akça Kapı ve Korna Susturucu projeleri ile Akıllı Ulaşım Kategorisinde  ülkemizin en prestijli yarışması TEKNOFEST’e katılı

 

Akçakoca 001 takımı projesinin adı Akça Kapı olup; toplu taşıma araçlarının trafikte seyrederken, yolcu indirme kapılarının açık olarak seyretmelerini engelleyen bir devre tasarımı ve yazılımından oluşmaktadır.

Araç hareket halindeyken kapının açık olması yolcular için tehlikeli bir durumdur. Bu ihmalden kaynaklanan kazalar oldukça sık yaşanmaktadır. Trafikte kameraların kaydettiği bu ihmalden kaynaklanan kaza görüntülerden bazılarının bağlantı linkleri şöyledir:

Bu kazalar yaralanmalar, sakat kalmalar ve hatta ölümle sonuçlanabilmektedir. Projenin amacı, araç harekete geçer geçmez kapının kapanmasını sağlamak ve araç durmadan açılmasını engellemektir.

 

 

 

Akçakoca 002 takımının projesinin adı Korna Susturucu olup; araçlara takacakları cihazla korna çalmayı sınırlandırmaya çalışılacak. Motorlu taşıtların sürücüleri tarafından gereksiz yere çalınan kornalar, insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Araç sürücülerinin, muhtemel bir tehlike konusunda diğer sürücüleri veya yayaları sesle uyarmak için kullandıkları korna, Türkiye’de sürücüler tarafından çoğu zaman amaç dışı kullanılıyor. Özellikle ticari dolmuş, minibüs ve otobüslerin sürücüleri, müşterileri uyarmak için korna çalmayı alışkanlık haline getirmiş durumda. Yine sürücüler trafik ışıklarında öndeki araç sürücüsünü uyarmak için korna kullanıyor. Trafikte birbirlerine sinirlenen ya da hata yapan kişilere karşı da uzun süre korna çalan araç sürücüleri, çevreyi rahatsız ediyor. Yaz döneminde sünnet ve düğün cemiyetlerinde oluşturulan konvoylarda çalınan kornalar da ciddi bir gürültü kirliliğine yol açıyor. Projede üretilecek cihazla her 1000 kilometre yol alınırken kornaya basma sürelerini kayıt altına alacak. Belirlenen sınırları aşan sürücü araç içinde cihaz tarafından sesli ve görsel olarak uyarılacak, puanlanacak ve ceza puanı ile değerlendirilerek kayıt altına alınacak. Belirlenen 1000 kilometrede korna çalma sınırını aşmayan sürücüler ödül puanı ile değerlendirilip kayıt altına alınacak. Araç muayene ve trafik denetimlerinde cihazın kaydettiği bilgiler denetlenerek; ceza puanı ödül puanından fazla olan sürücülere ceza puanı miktarına göre yaptırım uygulanabilecek.

TEKNOFEST HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ;

Türkiye’de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivaldir.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 5. yılında TEKNOFEST 2022’ye hazırlanıyor. Rotasını Karadeniz’e çeviren TEKNOFEST, her yıl yüzbinlerce gencin başvuruda bulunduğu Türkiye’nin en büyük para ödüllü Teknoloji Yarışmaları’nı bu yıl 39’u ana yarışma olmak üzere 97 farklı kategoride düzenliyor. Milli Teknoloji Hamlesi ateşiyle yanan meşaleyi teknoloji ve bilimle buluşturacak gençler için yarışma başvuruları açılırken, görkemli festivalde yer almak ve Teknoloji Yarışmaları’nda kıyasıya mücadele etmek isteyenler 28 Şubat’a kadar “www.teknofest.org” adresi üzerinden çevrim içi olarak başvurularını gerçekleştirebiliyor.

 







ETİKETLER: