akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5354
EURO
34,9280
ALTIN
2.435,91
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

AKÇAKOCA’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
19.10.2021 13:01
1.255
A+
A-

19 Ekim 2015 gününde ilan edilen ”Muhtarlar Günü” Tüm Türkiye’de olduğu gibi Akçakoca’da da Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Akçakoca Hükümet Meydanında  saat 10.00’da Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat’ın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Coşkun,Ak Parti Başkan Yardımcısı, CHP, İYİ Parti ve MHP İlçe başkanları ve yöneticileri  İGM üyeleri , köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda daire müdürleri  katıldı.

 

Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat’ın  Atatürk Anıtına çelenk  sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat   “Muhtarlar Günü’nün yılda bir kez düzenlenen çelenk sunumundan ibaret olmadığını  vurguladığı ve muhtarların sorunlarına değindiği konuşmasında “ 1829’dan bu yana köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla  ilişkilerinin düzenli yürütülmesini sağlayan bir kurum olan muhtarlık ve seçilerek göreve gelen muhtarların sorunlarının ve çalışmalarının  düzenlenmesine yönelik önemli yenilikler getiren Sayın Cumhurbaşkanımız 19 Ekim 2015 gününü ”Muhtarlar Günü”  olarak kutlanmasını sağlamıştır. Ancak, biz muhtarlar olarak  bunun yeterli olmadığı ve bizim devleti ile vatandaş arasındaki ilişkilerin  düzenli yürütülmesindeki pozisyonumuzun  halen net olarak belirlenmediğinden rahatsızız . Biz evrak takip eden ulaştıran bir posta görevlisi mi, vatandaşın şikayetini ileten bir aracı mıyız, yoksa bu devletin sorumluluk sahibi bir kamu görevlisimiyiz.? Bu konuya dikkat çekerken çözüm için başvuruda bulunduğumuz kurumlar da gerekli  saygıyı görmeyi ve vatandaşın sorununun çözümü için  gerekli çabanın gösterilmesini bekliyoruz. “dedi.

 

Dernek Başkanı Rıdvat Acat konuşmasının son bölümünde  muhtarların verdiği hizmetin zorluğuna vurgu yaparak “ Bir kez daha Kamu görevlilerinden muhtarların taleplerini yerine getirmede hassas davranmalarını istiyor, en yoğun temas ve çalışma içinde olduğumuz ancak bu törenlere katılmayan yargı mensuplarına da sitemimi arzediyorum” dedi

Başkan Acat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi ve Akçakoca Kaymakamlığının muhtarlar günü nedeniyle Akçakoca Kahvecisinde  düzenlediği kahvaltıya gidildi.







ETİKETLER: