akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5933
EURO
35,0082
ALTIN
2.450,52
BIST
9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

AKÇAKOCA’DA  “İLKÖĞRETİM HAFTASI” KUTLANDI

AKÇAKOCA’DA  “İLKÖĞRETİM HAFTASI” KUTLANDI
15.09.2021 16:37
2.049
A+
A-

Akçakoca’da 2021- 22 Eğitim yılının başlaması nedeniyle “İlköğretim Haftası” kutlama töreni düzenlendi.

Akçakoca Hükümet Konağı  Meydanı’nda Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Osmaniye  İlkokulu salonunda düzenlenen etkinliklerle  devam etti.

Saat 10 00 da İlçe Milli Eğitim Müdürünün Atatürk Anıtına  çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ilçe başkanları İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, İlçe Sağlık Müdürü ,Daire müdürleri ve çok sayıda Okul Müdürü ve öğretmen Katıldı. Program sunucusu İlkay Turhan’ın davetiyle Başöğretnen Mustafa Kemal Atatürk ve eğitim ordusunun şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile ilk tören sona erdi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Can, ilçe protokol mensuplarının  katılımıyla  gerçekleşen Osmaniye İlokulundaki törende saygı duruşu ve İstiklala Marşının okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer  yaptığı konuşmasında yüz yüze eğitimin başlamasının heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Öğrencilerin kendilerine en büyük emanet olduğunu belirten Ezer , ilçe genelinde39 okulda 6 bin 100 öğrenci ve 497 öğretmen ile sorunsuz bir şrekilde eğitim çalışmalarına başlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

2020 Mart ayından bu yana yaşanan salgın nedeniyle tüm sektörlerin dolayısıyla da eğitimin olumsuz etkilendiğini belirten  İlçe Kaymakamı Mustafa Can konuşmasında , “Tüm olumsuz koşullara karşın Bakanlığımız eğitim öğretimin sürmesi için bir çok yöntem deneyerek bir ölçüde uzaktan da olsa eğitimin sürmesini sağladı. Ancak yüzyüze eğitim gibi hiçbir yöntem yararlı olamıyor. Eğitimi sadece akademik yönden değerlendiremeyiz Çocuklarımızın bir araya gelmesi yardımlaşması paylaşımda bulunması oyunlar oynaması da eğitimin çok önemli bir parçasıdır. İnşallah bir aksilik yaşamadan maske ,mesafe ve hijyen kurallarına uyarak yüzyüze eğitimi kesintisiz sürdüreceğiz. Okul yönetimlerine ve öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor.” dedi

 

 

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu tören öğrencilerin çalışmalarının izlenmesi ile sona erdi.

 







ETİKETLER: