akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3229
EURO
35,1696
ALTIN
2.240,70
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

ABANOZ , FINDIK FİYATININ 4 DOLAR OLARAK AÇIKLANMASI TALEBİNDE BULUNDU


ABANOZ , FINDIK FİYATININ 4 DOLAR OLARAK  AÇIKLANMASI TALEBİNDE BULUNDU
13.06.2021 16:25
1.769
A+
A-

 

 

Karadeniz Bölgesinin en önemli geçim kaynağı  fındık hasadına hazırlandığı şu günlerde  üreticiler taban fiyatının ne olacağını merakla bekliyor.

İğneden ipliğe herşeye olağanüstü zam geldiği bir dönemde fındık fiyatının da düşük tutulmaması gerektiğini vurgulayan CHP Akçakoca İlçe Başkanı ve aynı zamanda fındık üreticisi olan Tuğrul Abanoz fındık fiyatı konusunda Cumhurbaşkanı ve Tarım Orman Bakanına  çağrıda bulundu.

Hem üreticinin hem de kendisinin talebini fındık bahçesinde  çektiği bir video ile ileten Abanoz açıklamasında; “ Sayın Cumhurbaşkanım ve sayın Orman Bakanım sizlere Düzce’nin Akçakoca ilçesinden  sesleniyorum. Şu an fındık bahçemdeyim. Rekolte tahminleri yine beklerim üzerinde açıklandı bunun nedeninin fındık taban fiyatının düşük tutulması olduğunu gayet iyi biliyorum . Benimle birlikte bütün bütün üreticilerin de bildiğini biliyorum.

 

Sayın Cumhurbaşkanım , biliyorsunuz ki fındık ürünü sofralarımıza kolay gelen bir ürün değil ve dünyanın yüzde altmış ihtiyacını karşılayan Karadeniz bölgesinde çıkan kıymetli bir ürün olduğunu herkes biliyor . Sayın Cumhurbaşkanım  bizi İtalyan firmasının eline bırakmayınız. Fındık fiyatlarını tekrar bu zamanda açıklayınız .Biliyorsunuz ki senelerden beri dekar başına verilen destek aynı %100 yüzde 200 zamlanan mazot gübre ve ilacın karşısında fındık fiyatının bu kadar düşük olmasına anlam veremiyoruz. Lütfen Cumhuriyet Halk  Partisi genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavsiyesine kulak veriniz. Fındık ürün  fiyatını 4 dolar olarak açıklayınız.  Biliyorsunuz  ki üretmeyen toplum yok olmaya mahkumdur. Akçakoca’dan sevgiler.” İfadesine yer verdi.

instagram likes kopen









ETİKETLER: