akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5101
EURO
34,8700
ALTIN
2.450,28
BIST
9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Erdem Selim 1. Çocuk Şenliği’nde COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI

Erdem Selim  1. Çocuk Şenliği’nde COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI
23.04.2021 11:16
1.555
A+
A-

Akçakoca’nın fiziki yapısı , donanımı ve  çalışmaları ile fark yaratan okul öncesi eğitim kurumlarından Erdem Selim Çocuk Akademisi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle alanlarda kutlamaların yapılamaması nedeniyle kurumlarında bayramı coşku ile kutlayan minikler bazı önemli ziyaretlerde de bulundular.

Öğretim kadrosuyla birlikte kutlamayı hazırlayan ve organize eden kurum Müdürü Dilek Aydoğan Direk etkinlik ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede ;

“Eğitim öğretime başladığımız ilk yılda gelenekselleştirmeyi hedeflediğimiz çocuk şenliğinin ilkini büyük bir coşkuyla kutladık.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101.yılında çocuklarımızın mutluluğunu ve heyecanını her daim canlı tutmak hedefiyle onlara dolu dolu bir şenlik havası yaşatmak istedik. Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törenimizde Türkçe ve İngilizce çocuk şarkılarını büyük bir coşku ile söyledik. Şenlik alanına çevirdiğiniz okul bahçemizde birbirinden farklı yaratıcılık atölyelerinde çocuklarımız pandemi kurallarına uygun olarak farklı zaman aralıklarında heybelerine mutluluk ve unutulmaz anılar ekledi.” Dedi.

Erdem Selim Çocuk Akademisi’nin üç sınıfının  adını Türkiye’ye mal olmuş çok özel ve değerli insanlardan almış olduğunu vurgulayan Direk;” “Kan bağı akraba yapar, can bağı aile” diyerek üç sınıfın da adını aldığı o değerli insanların en yakınları ile çocuklarımızı buluşturduk.

 

Değerli sanatçımız Barış Manço’nun oğlu Batıkan Manço Barış Manço Sınıfı’nın çocukları ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirdi, birlikte  Barış Manço şarkıları söylediler.Yine Değerli sinema oyuncusu Kemal Sunal’ın oğlu  Ali Sunal, Kemal Sunal  Sınıfı’nın çocuklarına; Naşit Özcan ise Adile Naşit Sınıfı’nın çocuklarına özel birer video gönderdi.” Dedi.,

Bir 23 Nisan geleneğini yaşatma arzusuyla  Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk’ü ziyaret ettiklerinin altını çizen Direk  açıklamasını ;  “Makam koltuğunda  çocuklarımızın Akçakoca ve çocuklar için neler yapmak istediklerini dinledik. Çocuklarımız Akçakoca kaymakamı olduğunda, köy okullarına ve köy yollarına daha fazla önem vereceklerini, sokaklara hayvanlar için elektronik mama ve su kapları koyacaklarını, kamera güvenlik sisteminin olduğu ve geceleri de hizmet veren bir lunapark yapacaklarını, bir çocuk meclisi kuracaklarını anlattılar.

Bir çocuğumuz hayalinin makam arabasında gezmek olduğunu öğrenen kaymakamımız bir çocuğun hayalini gerçekleştirmek için en güzel gün bugün diyerek çocuğumuzu makam arabası ile okuluna gönderdi. Adına ve anlamına yakışır bir şenlik havası yaşatmak istedik çocuklarımıza; çünkü biz biliyoruz ki çocukluk yıllarında hangi hisle uyanılmışsa bayram sabahına, yetişkinlikte o his kaplar insanın içini..” diyerek tamamladı







ETİKETLER: