akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5933
EURO
35,0082
ALTIN
2.450,52
BIST
9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

AKÇAKOCA’LI ,BİR OTİZMLİ OĞLU OLAN ANNENİN SESLENİŞİ

AKÇAKOCA’LI ,BİR OTİZMLİ OĞLU OLAN ANNENİN  SESLENİŞİ
02.04.2021 11:58
3.099
A+
A-

 

Bugün” Dünya Otizm Farkındalık Günü” .

Sorunu yaşamayan  büyük bir çoğunluk olan bizler bu sorunun ne kadar önemli olduğunun pek de farkında olduğumuzu söyleyemeyiz. Yaşayanlar bilir.

Bu sorunla mücadele eden Anne Babaların  sıkıntılarının yüzde biri bile bizim düşünemeyeceğimiz boyutlarda.. Onlar  sıkıntılarının çözümü Otizmli yavrularının  yetiştirilmesi  normal eğitim verilmesi konusunda nasıl mücadele ettikleri konusunda ve bizlerden beklentilerinin neler olduğunu bakınız bir otizmli evlat annesi nasıl dile getirmiş ….

Aynen alıntı yaparak annenin izniyle yayımlıyorum.

“Ben OTİZMLİ oğlumun Annesiyim…

Hani bugün 2 Nisan ya DÜNYA OTİZM GÜNÜ.. Herkes artık bunu biliyor… Güya herkes FARKıNDA…. öyle bir toplumda yaşıyoruz ki bizim kimse farkında bile değil sadece farkında olduklarını söyleyen bir avuç insan…. Biz anneler çok şey istemiyoruz sadece aynı şartlar da EGİTİM istiyoruz… Toplumdan dışlanmak istemiyoruz.. Dışarı çıktığımız da bağırdı diye güldü diye benim oğluma imali gözlerle bakmayın… Çocuklarınızı çocuklarımızdan kaçırmayın… Otizimli çocuklarin sizlere ihtiyacı var… Arkadaş edinmek,oyun oynamak, sosyal becerilerini kazanmak için lütfen bizlerden uzak durmayın… Sizler zannediyor musun ki otizimli annesi olmak kolay….? En büyük sıkıntımız Eğitim ve eğitimsizlik… Bizlere verilmiş olan 8 saatlik eğitimin yettiğini mi düşünüyorsunuz? Basit bir örnek ile sadece ‘AL’ komutunu bile 2 veya 3 ay da öğrenen bu çocuklar için sizce yeterli mi? Normal bireyler için sağlanan eğitim şartlarından bizlerin de hakkı yok mu? Hani farkındasınız ya Sesimizi duymak ister misiniz? Neden ben dil terapistlerine, ergoterapistlere ya da Gölge öğretmenlere para ile eğitim aldırmak zorunda kalıyorum? Devletin bizler için yapabileceği hiç birşey yok mu? Ki her 52 çocuktan 1 i OTİZMLİ iken…. Bizler 2 nisanlar da elinde oyuncak ile gelip hatırlanmak istemiyoruz… Kalıcı çözümler istiyoruz… Lütfen gerçekten farkında olun… Ben bir anne olarak oğlumun ağzından çıkacak bir ANNE kelimesine Hasretim…. ? Sedece Daha fazla eğitim istiyorum….
Otizim hastalık değil farklılıktır.
Engel olma farkında ol….
2 NİSAN DÜNYA OTİZM GÜNÜ….”  AZİZE KENDİR ŞENBAŞ






ETİKETLER: